Εγκαίνια του Κέντρου Βιβλίου της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Αδελαΐδας

Τον Αγιασμό των εγκαινίων του πολυαναμενόμενου Κέντρου Βιβλίου της Αρχιεπισκοπικής Περιφερείας Αδελαΐδος, στον οποίο έψαλαν μέλη της εκκλησιαστικής χορωδίας “Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός”, τέλεσε ο Επίσκοπος Σινώπης κ. Σιλουανός, συμπαραστατούμενος από τον Κλήρο της Αδελαΐδος.

Ο αγιασμός τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος, την Κυριακή 18 Οκτωβρίου, στο προαύλιο του οποίου, καθώς και στο εσωτερικό των γραφείων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, εκτέθηκαν τα βιβλία και τα λατρευτικά αντικείμενα, που επίσης διαθέτει το βιβλιοπωλείο, σε μια πολύ όμορφη έκθεση που προετοίμασαν οι κυρίες της Κεντρικής Φιλοπτώχου Αδελφότητος.

Το Κέντρο Βιβλίου, το οποίο λειτουργεί υπό την φροντίδα της Κεντρικής Φιλοπτώχου Αδελφότητος, προσφέρει τη μαρτυρία της Εκκλησίας στον κόσμο και επιτελεί σημαντικό έργο εσωτερικής ιεραποστολής.

Στο κήρυγμά του ο κ. Σιλουανός τόνισε τη σημασία των ψυχωφελίμων βιβλίων και της μελέτης τους, μνημονεύοντας τους πατέρες της Εκκλησίας, οι οποίοι αναφέρονται στην πνευματική μελέτη ως μια μορφή ασκητικής πειθαρχίας. Επισήμανε ότι η πνευματική μελέτη δεν είναι χόμπυ για να περνάμε την ώρα μας, αλλά πράξη προσευχητική που απαιτεί αφοσίωση.

Τόνισε, επίσης, ότι η κύρια αποστολή του βιβλιοπωλείου, πέραν των προσόδων του, οι οποίες διατίθενται για τους σκοπούς της Κεντρικής Φιλοπτώχου Αδελφότητας, είναι να βάλει το καλό βιβλίο μέσα στα σπίτια των ανθρώπων. Γι’ αυτό και η Αδελφότητα το χορηγεί δωρεάν σ’ αυτούς που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα για την αγορά του.

Μετά το πέρας του αγιασμού, ο Επίσκοπος Σινώπης έκοψε την κορδέλα των εγκαινίων στην όμορφη τελετή που πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο.

Τα παιδιά – και οι γονείς τους βεβαίως – είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν και να “αιχμαλωτιστούν” από την ομορφιά των πλούσιων και συναρπαστικών εκθεμάτων στο τμήμα της εκθέσεως που ήταν αφιερωμένο στο παιδικό βιβλίο.

Μεγάλο μέρος της επιτυχίας της εκδηλώσεως οφείλεται, ακριβώς, στις κυρίες της Κεντρικής Φιλοπτώχου Αδελφότητος, οι οποίες εργάστηκαν και εργάζονται ακούραστα, αφοσιωμένα και αγαπητικά για τη δόξα του Θεού και τη διακονία του πλησίον.