Ευχετήρια επιστολή του Πατριάρχη Μόσχας στον Κινέζο πρόεδρο

Ευχετήρια επιστολή για τα 70α του γενέθλια, απέστειλε ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος, στον πρόεδρο της Κίνας, Σι Τζινπινγκ.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή ο Πατριάρχης απευθυνόμενος στον Κινέζο πρόεδρο, “κατά τη διάρκεια των μακρών ετών της θητείας σας, αποδείξατε ότι είστε ένας διορατικός και σοφός πολιτικός, ικανός να σκέφτεται στρατηγικά και να επιτυγχάνει τους στόχους του”.

Και συνεχίζει ο κ. Κύριλλος: “Σε μεγάλο βαθμό, η Ουράνια Αυτοκρατορία είναι σήμερα μία από τις κορυφαίες δυνάμεις παγκοσμίως χάρη στο έργο σας, και επιδεικνύει μεγάλη επιτυχία στον οικονομικό-κοινωνικό τομέα”.

Ακόμη, ευχαριστεί τον πρόεδρο της Κίνας “που δίνει ιδιαίτερη προσοχή στην καθιέρωση των αρχών της δικαιοσύνης στην κινεζική κοινωνία και επίσης καταβάλλετε μεγάλες προσπάθειες για την ενίσχυση της φιλίας μεταξύ των λαών της Ρωσίας και της Κίνας και για την ανάπτυξη των επιχειρηματικών και πολιτιστικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών”.

Ο Πατριάρχης Μόσχας δηλώνει δε ότι “οι πιστοί της Κινεζικής Αυτόνομης Ορθόδοξης Εκκλησίας, που δημιουργήθηκε ιστορικά χάρη στις ενέργειες της Ρωσικής Εκκλησιαστική Αποστολή, προσπαθούν επίσης να προσφέρουν τη συμβολή τους σε αυτό”.

Καταλήγοντας στην ευχετήρια επιστολή του, ο κ. Κύριλλος τονίζει πως ελπίζει σε περαιτέρω ανάπτυξη του διαλόγου “μεταξύ της ηγεσίας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας”.

Η επιστολή του Πατριάρχη Μόσχας κ. Κύριλλου προς τον Κινέζο πρόεδρο δεν αποτελεί έκπληξη, από τη στιγμή που το Πατριαρχείο Μόσχας έχει ευθυγραμμιστεί πλήρως με τις αποφάσεις και πολιτικές του Κρεμλίνου.

Είναι γνωστό άλλωστε ότι οι σχέσεις των δύο κρατών είναι καλές, και αναμένεται να διατηρηθούν τέτοιες, όσο διαρκεί ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Διεθνείς αναλυτές σχολιάζουν πως αυτή η “συνεργασία” μεταξύ των δύο χωρών, έχει αυξηθεί πέρα από κάθε προηγούμενη προσδοκία των περισσότερων δυτικών παρατηρητών.