Ευχές του Πατριάρχη της Σερβίας για το Eid al-Fitr

Σε πνεύμα αρμονίας και αμοιβαίου σεβασμού, ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Πορφύριος απηύθυνε ένα θερμό και περιεκτικό μήνυμα προς όλους τους ακόλουθους της ισλαμικής πίστης.

Με την αυγή του Eid al-Fitr, μιας σημαντικής περίστασης που σηματοδοτεί το τέλος του Ραμαζανιού, ο Πατριάρχης απηύθυνε εγκάρδιους χαιρετισμούς στους μουσουλμάνους αδελφούς και αδελφές μας. Το μήνυμα αυτό φέρει μαζί του την ειλικρινή ελπίδα για τον εορτασμό αυτής της ευοίωνης γιορτής μέσα σε μια ατμόσφαιρα ηρεμίας, και ευημερίας. Τονίζοντας την κοινή ουσία της γιορτής και της αφοσίωσης, ο Πατριάρχης υπογράμμισε το κοινό έδαφος μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων, καθώς και οι δύο κοινότητες τιμούν και δοξάζουν τον Θεό Δημιουργό κατά τη διάρκεια των αντίστοιχων εορταστικών περιστάσεων.

Παρατίθεται το μήνυμα του Πατριάρχη Σερβίας

Σε όλους τους ακόλουθους της ισλαμικής θρησκείας, αγαπητοί μουσουλμάνοι αδελφοί και αδελφές, στέλνουμε τις ειλικρινείς και εγκάρδιες ευχές μας με την ευκαιρία του Eid al-Fitr, με την ευχή να γιορτάσετε αυτή τη μεγάλη γιορτή με ειρήνη, υγεία και ευημερία.

Εμείς, Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι, γιορτάζουμε τις γιορτές μας δοξάζοντας τον Θεό Δημιουργό και γινόμαστε μια κοινότητα αγάπης με τις οικογένειές μας και τους γείτονές μας. Είθε και αυτό το Eid al-Fitr να είναι προς δόξα του Θεού, γεμάτο αγάπη, χαρά και τις άφθονες ευλογίες του Υψίστου.

Επεξεργασία κειμένου & Μετάφραση: Ιωάννα Γεωργακοπούλου