Ευχές του ΙΕΘΠ στη Σερβική Εκκλησία για το νέο Πατριάρχη

Εγκάρδια και ειλικρινή συγχαρητήρια για την εκλογή του νέου Πατριάρχη Σερβίας, Μητροπολίτη Ζάγκρεμπ και Λιουμπλιάνας κ. Πορφύριο, απέστειλε το Ίδρυμα Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού, προς την Ιερά Σύνοδο της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας και τον νεοεκλεγέντα Πατριάρχη.

Στην συγχαρητήρια επιστολή του, το Ίδρυμα τονίζει ότι είναι συνδεδεμένο ιδιαιτέρως με την Σερβία, την ακαδημαϊκή κοινότητα αυτής και την Εκκλησία της καθώς επίσης ότι είναι στην διάθεση του νέου Πατριάρχου, ο οποίος είναι Διδάκτωρ του Ε.Κ.Π.Α., για μία γόνιμη συνεργασία επιπέδου Θεολογίας και Εκκλησιαστικής Ιστορίας, ειδικότερα ως προς την σχέση των δύο λαών.

Αναλυτικά η επιστολή έχεις ως εξής:

Το «Ίδρυμα Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού» δια του Διοικητικού Συμβουλίου, των Τακτικών και Επιτίμων Μελών εκ πανεπιστημιακών καθηγητών, ερευνητών και επιλέκτων Μητροπολιτών της Ορθοδόξου Εκκλησίας, εκφράζει τα εγκάρδια και ειλικρινή συγχαρητήρια προς τον νεοεκλεγέντα Πατριάρχη Σερβίας, Μητροπολίτη Ζάγκρεμπ και Λιουμπλιάνας κ. Πορφύριο.
Η Ορθόδοξη Θεολογία και ειδικότερα αυτή των Θεολογικών Σχολών Αθηνών και Θεσσαλονίκης σεμνύνεται ιδιαιτέρως διότι ο νέος Πατριάρχης Σερβίας είναι Διδάκτωρ του Ε.Κ.Π.Α.
Το «Ι.Ε.Θ.Π.» συνδεόμενο ιδιαιτέρως με την Σερβία, την ακαδημαϊκή κοινότητα αυτής και την Εκκλησία της, είναι στην διάθεση του νέου Πατριάρχου για μία γόνιμη συνεργασία επιπέδου Θεολογίας και Εκκλησιαστικής Ιστορίας, ειδικότερα ως προς την σχέση των λαών μας.

Εκ μέρους του Δ.Σ. «Ι.Ε.Θ.Π»
Ο Πρόεδρος
Γεώργιος Νεκτάριος Λόης
Καθηγητής Πανεπιστημίου

Δ/νων Σύμβουλος
Αθανάσιος Αγγελόπουλος
Καθηγητής Πανεπιστημίου

Γεν. Γραμματέας
Ανδρέας Ζαφειρόπουλος
Θεολόγος – Εκπαιδευτικός
Υπ. Διδάκτωρ