Ευχές προς τον Πατριάρχη και το ποίμνιο της Μητρός Εκκλησίας για την εορτή του Πάσχα

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης δέχθηκε διαδοχικά, την Πέμπτη της Διακαινησίμου, 6 Μαΐου 2021, τον Μακ. Πατριάρχη των εν Τουρκία Αρμενίων κ. Sahak Maşalyan και τον Αρχιεπίσκοπο Αμίδης (Diyarbakır) κ. Ramzi Garmou, επικεφαλής της Χαλδαιο-Καθολικής Εκκλησίας στην Τουρκία, μαζί με τον Αιδεσιμ. Πρεσβύτερο κ. Remzi Diril, οι οποίοι συνεχάρησαν τον Παναγιώτατο και δι’ Αυτού το ποίμνιο της Μητρός Εκκλησίας με την ευκαιρία του εορτασμού του Πάσχα.

Για τον ίδιο σκοπό, ο Παναγιώτατος δέχθηκε, την επομένη, 7 Μαΐου 2021, τον Σοφολογιώτατο Αρχιραββίνο των Εβραίων της Τουρκίας κ. Ishak Haleva.

Ο Πατριάρχης δέχθηκε σε ακρόαση:

Τον Ιερολ. Πατριαρχικό Διάκονο κ. Ιερώνυμο Σωτηρέλη, ο οποίος υπέβαλε τα σέβη του και ζήτησε την αγία Πατριαρχική ευχή και ευλογία με την ευκαιρία των ονομαστηρίων του. Για τον ίδιο σκοπό δέχθηκε τις προηγούμενες ημέρες τον Εντιμ. κ. Γεώργιο Ζεϊτουνλού, υπάλληλο του Πατριαρχείου.

Τον Εντιμ. κ. Ανδρέα Roushdy, ο οποίος υπέβαλε τα σέβη του και ζήτησε την αγία Πατριαρχική ευχή και ευλογία με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της περιόδου πρακτικής εργασίας του στο Αγγλικό Γραφείο του Πατριαρχείου και της οριστικής επιστροφής του στις Η.Π.Α.

Πηγή: fanarion.blogspot.com