Ευχές Μητροπολίτη Κιέβου Επιφανίου στον Φιλάρετο για τα γενέθλιά του

του Κώστα Ονισένκο

Ειπωμένο με σαφή και ειλικρινή λόγο, χωρίς να αποκρύπτεται η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τον πρώην Πατριάρχη του Πατριαρχείου Κιέβου Φιλάρετου -και νυν “επίτιμου Πατριάρχη” της Ουκρανικής Εκκλησίας- ήταν το ευχετήριο μήνυμα του Μητροπολίτη Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας Επιφάνιου.

Ο προκαθήμενος της Ουκρανικής Εκκλησίας αναγνώρισε την συμβολή του 92χρονου Φιλάρετου στην δημιουργία της Ουκρανικής Εκκλησίας και του ευχήθηκε καλή υγεία και σοφία.

Αυτούσιο το ευχετήριο μήνυμα έχει ως εξής:

“Από εμένα προσωπικά και από την Τοπική Ουκρανική Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία μας, για την ανάπτυξη της οποίας εσείς μαζί με όλους μας εργαζόσασταν επιτυχώς ως προκαθήμενος της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Πατριαρχείο Κιέβου, περισσότερο από 23 χρόνια, λάβετε τα συγχαρητήρια και τις ειλικρινείς ευχές μας, με αφορμή τα 92 έτη από την ημέρα της γέννησής σας.

Παρά τόσο τις προσπάθειες αόρατων εχθρών, πνευμάτων κακίας όσο και των πολυάριθμων αντιπάλων της ανάπτυξης και εγκαθίδρυσης ενιαίας αυτοκέφαλης Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας να μεγιστοποιήσουν τις αντιφάσεις, εμείς συνεχίζουμε να εκτιμούμε την ιστορική σας συμβολή στο έργο (σ.σ. το οποίο) στέφθηκε με την επιτυχία της Ενωτικής Συνόδου και της λήψης του Τόμου.

Σας ευχόμαστε γερή υγεία, σοφία και όλα τα καλά του Θεού. Είθε ο Κύριος να σας καθοδηγεί στην υπηρεσία σας στην Εκκλησία για πολλά ακόμη χρόνια!”