Εμπειρίες από την πορεία τους στην ιερωσύνη, μοιράστηκαν με νέους δύο κληρικοί της Μελβούρνης

Την Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου, με την ευλογία του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου και υπό την καθοδήγηση του Επισκόπου Σωζοπόλεως Κυριακού, η Νεολαία της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Μελβούρνης Go Youth Melbourne διοργάνωσε την τέταρτη εκδήλωση της σειράς «Conversations: Our Calling to Christ», με τη συμμετοχή νέων από 18 έως 29 ετών.

Προσκεκλημένοι της Νεολαίας ήταν π. Ηλίας Κεντρωτής από την Ενορία Αγίου Χαραλάμπους, στο Templestowe, και ο π. Χρήστος Δημολιάνης από την Ενορία Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, στο Bentleigh. Παρόντες ήταν επίσης ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος κ. Κυριάκος και ο π. Γεώργιος Αδαμάκης από την Ενορία Αγίας Αικατερίνης East Malvern, όπου φιλοξενήθηκε η εκδήλωση.

Η βραδιά ξεκίνησε με δείπνο, ενώ στη συνέχεια οι παριστάμενοι νέοι παρακολούθησαν τις ομιλίες των δύο κληρικών, οι οποίοι μοιράστηκαν μαζί τους εμπειρίες από τα πνευματικά τους ταξίδια.

Ο π. Χρήστος και ο π. Ηλίας, που είναι αμφότεροι αυστραλογεννημένοι και έγγαμοι ιερείς, περιέγραψαν τις προσωπικές τους πορείες στην ιερωσύνη. Ο π. Χρήστος μίλησε για τη φοίτησή του σε ένα ρωμαιοκαθολικό οικοτροφείο για εννέα χρόνια κατά τα παιδιά του χρόνια, για να γίνει νοσηλευτής, και για τη φοίτησή του αργότερα στη Θεολογική Σχολή του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου στο Σύδνεϋ. Στην ιερωσύνη, ο πατέρας Χρήστος βρήκε αυτό που έψαχνε στη ζωή του. Αντίθετα, ο π. Ηλίας σπούδασε Θεολογία στη Θεσσαλονίκη, όπου γνώρισε και τη σύζυγό του. Οι πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής του, όπως εξήγησε, έχουν έρθει από τον γάμο του και από την ιερωσύνη.

Πέραν της παραπάνω θεματολογίας, οι δύο κληρικοί επεκτάθηκαν και σε άλλα θέματα, με αφορμή τα ερωτήματα που ετέθησαν από το κοινό κατά τη γόνιμη συζήτηση που ακολούθησε των ομιλιών τους.

Η Νεολαία Go Youth Melbourne απευθύνει ευχαριστίες στους πατέρες Ηλία και Χρήστο για τον χρόνο τον οποίο αφιέρωσαν, προκειμένου να μοιραστούς τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους με τους νέους της Μελβούρνης, προς πνευματική ωφέλεια των τελευταίων.