Δράση Στέγασης και Αλληλεγγύης του ΚΕΣΟ εν μέσω πανδημίας

Στέγη, αρωγή και Στήριξη βρήκαν τέσσερεις μονογονεϊκές Οικογένειες στο ΚΕΣΟ κατά το πεντάμηνο του lockdown Νοέμβριο 2020 –Μάρτιο 2021, ενώ παράλληλα τακτοποιήθηκε από πλευράς εγγράφων, με την βοήθεια του Συνηγόρου του Παιδιού και της Εισαγγελίας Ανηλίκων, το παιδί της μίας εξ αυτών οικογενείας, που γεννήθηκε σε τρίτη χώρα, από Έλληνες γονείς.

Με την στήριξη των ανωτέρω περιπτώσεων, με την βούληση του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου, στήριξαν τις οικογένειες και κατ΄ επέκταση τα παιδιά αυτών.

Οι πολλαπλές δράσεις του ΚΕΣΟ κατά τους δυο τελευταίους μήνες του 2020 και τους τρείς πρώτους του 2021 κλείνουν με θετικό πρόσημο για το ΚΕΣΟ, παρά το αυστηρό LockDown και την περιορισμένη λειτουργία του Ιδρύματος.

Στο σκέλος της Φιλοξενίας ήδη μια οικογένεια φιλοξενείται σε διαμέρισμα στην Κυψέλη, μετά από παραχώρηση που μας έκανε η ΕΚΥΟ και παράλληλα στο διαμέρισμα βραχείας φιλοξενίας που διαθέτει το ΚΕΣΟ φιλοξενήθηκε μονογονεϊκή οικογένεια από τον Νοέμβριο του 2020- Ιανουάριο 2021.

Η Κοινωνική Υπηρεσία του ΚΕΣΟ εξασφάλισε στον μαθητή της οικογένειας, που παρακολουθεί την Α΄ Λυκείου σε ΕΠΑΛ Διαδικτυακή Ενισχυτική Διδασκαλία από τον εθελοντή καθηγητή κ. Χρήστο Κορολή του «Αλληλέγγυου Σχολείου Μεσοποταμίας» του Μοσχάτου.

Η τέταρτη Οικογένεια, που βρήκε προσωρινή στέγη στο διαμέρισμα του ΚΕΣΟ, από τα μέσα Φεβρουάριου του 2021 και συνεχίζει μέχρι σήμερα. Με την βοήθεια της Κοινωνικής Υπηρεσίας του ΚΕΣΟ, η φιλοξενούμενη μονογονεϊκή οικογένεια τακτοποίησε, τα νομιμοποιητικά της έγγραφα. Εξασφαλίστηκε και σε αυτήν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, της παρασχέθηκαν είδη πρώτης ανάγκης και ένδυσης και αναμένεται και αυτή, να τακτοποιηθεί σε μόνιμη κατοικία μέσω αντιστοίχου στεγαστικού προγράμματος.

Η κινητικότητα του ΚΕΣΟ δεν περιορίζεται στα ανωτέρω, αλλά από την αρχή του 2021 έχει παραπέμψει στην ΕΚΥΟ ωφελούμενη του ΚΕΣΟ για την εύρεση διαμερίσματος.

Επίσης προσέφερε είδη ένδυσης και ιματισμού σε επτά (7) οικογένειες, πραγματοποίησε διανομή με είδη Πρώτης ανάγκης σε 350 οικογένειες και συνεχίζει τα διαδικτυακά μαθήματα των εργαστηρίων Δεξιοτήτων μέσω της elearning διδασκαλίας.