Δραματική έκκληση του Αρχιεπισκόπου Ελσίνκι προς Κύριλλο: Για όνομα του Θεού, ξύπνα!

Με τον πιο δραματικό τρόπο, ο Αρχιεπίσκοπος Ελσίνκι και πάσης Φινλανδίας κ. Λεων, απευθύνει έκκληση στον Πατριάρχη Μόσχας κ. Κύριλλο, ώστε να σταθεί αντάξιος της θέσης του ως επικεφαλής Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας, και να καταδικάσει τον πόλεμο που διεξάγει εδώ και περισσότερο από έναν μήνα η Ρωσία στην Ουκρανία.

Σε ανακοίνωση του ο Μητροπολίτης Ελσίνκι τονίζει ότι τον τελευταίο μήνα, η Ρωσία έχει επανειλημμένως δείξει πως δεν επιδιώκει να αποφευχθούν οι απώλειες αμάχων στον πόλεμο της στην Ουκρανία.

“Παρακολουθούμε ανίσχυροι τη ροή των ειδήσεων με εικόνες από βομβαρδισμένα σπίτια, νοσοκομεία και εκκλησίες”, αναφέρει ο κ. Λέων.

“Σήμερα, είδαμε και ακούσαμε κάτι που είναι δύσκολο να πιστέψουμε. Οι πράξεις της Ρωσίας στη Μπούκα και σε άλλες πόλεις και χωριά της Ουκρανίας δεν αντιπροσωπεύουν πλέον τη φρίκη του πολέμου, αλλά το ανθρώπινο κακό στα χειρότερα του. Όπως έχει δηλώσει η διεθνής κοινότητα, πρόκειται για εγκλήματα πολέμου για τα οποία η Ρωσία θα δώσει λόγο σε εύθετο χρόνο”, τόνισε χαρακτηριστικά.

“Η ηγεσία της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας έχει μέχρι στιγμής σταθεί δίπλα στην κρατική ηγεσία και ευλογεί αυτόν τον πόλεμο, παρουσιάζοντας τον ακόμη και ως νόμιμο “ιερό πόλεμο”, δηλώνει ο Αρχιεπίσκοπος Λέων του Ελσίνκι.

“Τώρα είναι η ώρα για την Εκκλησία στη Ρωσία να συνειδητοποιήσει ότι έχει παρεκτραπεί.

Απευθύνω έκκληση στον Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλο. Θυμηθείτε τις υποσχέσεις που έχετε δώσει ενώπιον Θεού ως επίσκοπος και ως Πατριάρχης. Πρέπει να τηρηθούν ενώπιον του Παντοδύναμου Θεού.

Για όνομα του Θεού, ξυπνήστε και καταδικάστε αυτό το κακό. Χρησιμοποιήστε την επιρροή σας για την ειρήνη. Κάντε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να λήξει αυτός ο πόλεμος. Προσεύχομαι να σας καθοδηγεί η ταπεινότητα και η σοφία του Θεού”, ήταν η δραματική έκκληση του Αρχιεπισκόπου Ελσίνκι.