Δοξολογία στο Καθολικό της Μονής Αγίου Νικολάου Υψηλάντη για τα 200 χρόνια από τη Μάχη της Πέτρας

Την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021, εορτή της Μεταστάσεως του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Υψηλάντη.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. π. Ιερώνυμος Κυριαζής, ο οποίος αναφέρθηκε στα τρία χαρακτηριστικά του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, μαθητεία, αγάπη, καθαρότητα.

Ο Μητροπολίτης στο λόγο του αναφέρθηκε στο ρόλο της Ιεράς Μονής στην Επανάσταση του 1821, αφού στη Μονή υπογράφηκε το τέλος του πολέμου με τους Τούρκους και έληξε η Επανάσταση.

Μετά τη Θεία Λειτουργία ο Μητροπολίτης χοροστάτησε στη Δοξολογία στο Καθολικό της Μονής για τα 200 χρόνια από τη Μάχη της Πέτρας, με την συμμετοχή των αρχών του τόπου, ενώ στη συνέχεια τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση έμπροσθεν της προτομής του Δημητρίου Υψηλάντη, που βρίσκεται στο προαύλειο της Μονής. Κατόπιν ακολούθησαν ομιλίες και κατάθεση στεφάνων.

Το απόγευμα του Σαββάτου 25 Σεπτεμβρίου ο Μητροπολίτης χοροστάτησε στον Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ελεώνος Θηβών, όπου τιμούν την Μετάσταση του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου.

Ο Μητροπολίτης στο λόγο του αναφέρθηκε στον Ευαγγελιστή Ιωάννη και ευχήθηκε σε όλους πλούσιες τις ευλογίες του Θεού δια πρεσβειών του Αγίου.