Δοξολογία για τον προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας Άγιο Αρτέμιο στη Βέροια

Την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου το πρωί στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων Βεροίας τελέστηκε Δοξολογία για τον προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας Άγιο Μεγαλομάρτυρα Αρτέμιο, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος, ο οποίος στο τέλος απηύθυνε πατρικούς λόγους και ευχές.

Στο τέλος διαβάστηκε η Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη.

Ο Μητροπολίτης στην ομιλία του ανέφερε μεταξύ άλλων: Η Ελληνική Αστυνομία τιμά σήμερα τον προστάτη της, τον άγιο μεγαλομάρτυρα Αρτέμιο, και μαζί σας, μαζί με τον Διοικητή, τους αξιω­ματικούς και τα στελέχη της, τις γυναίκες και τους άνδρες αστυ­νομικούς, που κοπιάζουν και μο­χθούν για την προστασία και την ασφάλεια όλων μας, τον τιμά και η τοπική μας Εκκλησία.
Συγχρόνως όμως τιμούμε μαζί με τον προστάτη σας και όλους εσάς για το έργο που προσφέρετε στην κοινωνία και στην πατρίδα μας, για το έργο που προσφέρετε, ώστε ο κάθε πολίτης αυτής της χώρας να αισθάνεται ασφαλής, και μέσα σε αυτό το κλίμα της ασφαλείας να μπορεί να εργάζεται και να δημι­ουργεί.

Και ακόμη σας τιμούμε και για το κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο που προσφέρετε, ανταποκρινό­με­νοι με ευαισθησία και στις έκτα­κτες ανάγκες που συχνά ανακύ­πτουν είτε σε επιμέρους πολίτες είτε στο κοινωνικό σύνολο, όπως συνέβη τον τελευταίο χρόνο, κατά τον οποίο αντιμετωπίζουμε την επικίνδυνη πανδημία του κορω­νοιού και στην οποία συμβάλατε και εσείς σε σημαντικό βαθμό για την προστασία της υγείας και την ανάσχεση της διαδόσεως του ιού.

Όλοι γνωρίζουμε ότι το έργο σας δεν είναι εύκολο. Είναι δύσκολο και κοπιώδες και συχνά και επικίν­δυνο, γιατί καλείσθε να αντιμετω­πίσετε ζητήματα και καταστάσεις δύσκολες, καλείσθε να βρίσκεστε παντού και πάντοτε όπου σας κα­λεί το καθήκον, όπου υπάρχει ανά­γκη, για να είστε κοντά στον πολί­τη που σας έχει ανάγκη, κάθε ημέρα και ώρα του χρόνου, συχνά κάτω και από δυσμενείς συνθήκες, διακινδυνεύοντας κάποιες φορές ακόμη και τη ζωή σας.

Γι’ αυτό και όχι μόνο αναγνωρίζουμε το έργο και την προσφορά σας, αλλά και είμαστε ευγνώμονες γι’ αυτό. Είμαστε ευγνώμονες στον κάθε αστυνομικό, άνδρα ή γυναί­κα, που υπηρετεί στην περιφέρειά μας, στην Ημαθία, αλλά και προς τους επικεφαλής της Αστυνομίας, τον Διοικητική και τους αξιωματι­κούς, για την εξαιρετική συνεργα­σία με την Ιερά μας Μητρόπολη και την τοπική μας Εκκλησία.

Μαζί με τις εγκάρδιες ευχαριστίες μας για το έργο σας και την εκτί­μη­ση μας για όσα προσφέρετε, ευχηθήκαμε σήμερα, αλλά ευχόμαστε και πάντοτε, ο προστάτης σας μεγα­λομάρτυς άγιος Αρτέμιος να σας ενισχύει, να σας ενδυναμώνει, να σας προστατεύει και να ευλογεί και σας και τις οικογένειές σας και να σας κατευθύνει πάντοτε στο έργο σας, που είναι έργο προσφοράς και διακονίας στο κοινωνικό σύνολο και στην πατρίδα μας.