Δοξολογία για την απελευθέρωση της Μακεδονίας στον Ι.Ν. Αγίων Μεθοδίου και Κυρίλλου Preston

Εκπροσωπώντας τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο, ο Επίσκοπος Κερασούντος κ. Ευμένιος προέστη της επίσημης Δοξολογίας για την απελευθέρωση της Μακεδονίας που διοργανώνει κάθε χρόνο η Παμμακεδονική Ένωση Μελβούρνης και Βικτώριας.

Η Δοξολογία τελέστηκε στον Ιερό Ναό των Αγίων Μεθοδίου και Κυρίλλου, στο Preston της Μελβούρνης, παρουσία μεταξύ άλλων του Προέδρου κ. Δημήτρη Μηνά και των μελών του διοικητικού συμβουλίου της Παμμακεδονικής Ενώσεως, του Γενικού Προξένου της Ελλάδος στη Μελβούρνη, κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκη, και του Προέδρου της Διακοινοτικής Επιτροπής Βικτώριας, κ. Αντωνίου Τσουρδαλάκη.

Ο Επίσκοπος διαβίβασε στο εκκλησίασμα τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου κ. Μακαρίου και συνεχάρη εκ μέρους του την Παμμακεδονική Ένωση για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία της και για τις ενέργειές της γενικότερα, που σκοπό έχουν τη διατήρηση της κουλτούρας των προγόνων τους και της ιστορικής μνήμης στις επόμενες γενιές. «Και εμείς μαζί σας μοιραζόμαστε την αγωνία για τις επόμενες γενιές», τόνισε, «ιδιαίτερα για να μάθουν την αλήθεια της ιστορίας μας και ότι η Μακεδονία είναι Ελληνική».

Τέλος, ο Επίσκοπος ευχήθηκε σε όλους εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου για την επικείμενη εορτή των Χριστουγέννων.