Δωρεάν rapid test για τους ωφελούμενους του ΚΕΣΟ από την Περιφέρεια Αττικής

© ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αθηνών κ. Γιώργου Δημόπουλου, ώστε οι ωφελούμενοι του ΚΕΣΟ να μπορέσουν να υποβληθούν σε Δωρεάν τα rapid test από τα εξειδικευμένα κλιμάκια Ιατρών και Νοσηλευτών της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, αποδέχτηκαν το πρωί της Πέμπτης 15 Απριλίου, το μέλος του ΔΣ του ΚΕΣΟ κα Μάρθα Σαμαρά και η Διευθύντρια του ΚΕΣΟ Μαίρη Πίνη κατά την συνάντηση που είχαν στο γραφείο του, στο κτίριο της Περιφέρειας Αττικής.

Η εξέταση του rapid test, θα διεξαχθεί το Σάββατο 17 Απριλίου 2021 στο Πεδίο του Άρεως από τις 10π.μ έως τις 2.30μ.μ.

Η Δράση  τιτλοφορείται «Ιπποκράτης» και υλοποιείται μετά από πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργου Πατούλη και του Αντιπερειάρχη Κεντρικού Τομέα κ. Γιώργου Δημόπουλου.

Κατά την διεξαγωγή των rapid test, θα υπάρχει συνεχής συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας(ΕΟΔΥ), στον οποίο θα παρέχεται αυτόματη ενημέρωση για τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα κ. Γιώργος Δημόπουλος δήλωσε ότι «Σκοπός μας είναι στη Περιφέρεια Αττικής να βρισκόμαστε έμπρακτα στο πλευρό των πολιτών. Συνεχίζουμε με στοχευμένα προληπτικά μέτρα και δράσεις που συμβάλλουν στην ανάσχεση της πανδημίας. Ενισχύουμε το δίχτυ προστασίας, επενδύοντας στην πρόληψη και στη μέθοδο των γρήγορων ιχνηλατήσεων. Μέσα από τη διενέργεια χιλιάδων rapid test αλλά και μοριακών ελέγχων σε όλη την Αθήνα και την Αττική, στοχεύουμε να περιορίσουμε τη διασπορά του ιού, ανακόπτοντας την αλυσίδα μεταδοτικότητας».