Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία στα Ιωάννινα για τον Άγιο Μάξιμο

Το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023, τελέστηκε με λαμπρότητα στον περικαλλή Νεόδμητο Ιερό Ναό του Αγίου Παϊσίου των Ιωαννίνων, πανηγυρική δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου πατρός ημών Μαξίμου του Ομολογητού.

Προεξήρχε ο εορτάζων Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, ενώ συλλειτούργησε ο Μητροπολίτης Μουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας κ. Χρυσόστομος.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Μουκόμπας, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στον βίο, την δραστηριότητα, το έργο, καθώς και το σθένος και την δύναμη με την οποία ο Άγιος Μάξιμος αντιμετώπισε τις διάφορες αιρέσεις τις εποχής του, με σημαντικότερη αυτή του Μονοθελητισμού.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος στην αντιφώνησή του ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Χρυσόστομο για την παρουσία του στα Ιωάννινα, με την ευκαιρία της ονομαστικής του εορτής, καθώς και όλους τους κληρικούς και λαικούς που παρευρέθησαν στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και τους Ιεροψάλτες, που τόσο χθες όσο και σήμερα λάμπρυναν την εορτή του Αγίου.