ΔΙΣ: Στέλνει εγκύκλιο για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Εγκύκλιο προς την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος θα αποστείλει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος με αφορμή τη συμπλήρωση πενήντα (50) ετών από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία συνεδρίασε σήμερα, όρισε τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μάξιμο ως εκπρόσωπο της Εκκλησίας της Ελλάδος στην τελετή αφής του Αγίου Φωτός το Μεγάλο Σάββατο στα Ιεροσόλυμα.

Ενημερώθηκε ακόμη από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο για την εκπροσώπηση της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Εξόδιο Ακολουθία του Πατριάρχη Βουλγαρίας.

Μετά τη συνεδρίαση, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος και οι Συνοδικοί Μητροπολίτες παρακολούθησαν την παρουσίαση του έργου που παραδόθηκε μέσω της Αρχιεπισκοπής στην ΕΚΥΟ και αφορά στη διοικητική και γεωχωρική τεκμηρίωση των εκκλησιαστικών ακινήτων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και της ΕΚΥΟ.

Διαβάστε την ανακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου

Συνήλθε σήμερα, Τρίτη 2 Απριλίου 2024, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 167ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την Προεδρία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Η Δ.Ι.Σ., αφού επικύρωσε τα Πρακτικά της Εξουσιοδοτήσεως:

Τέλος, η Δ.Ι.Σ. ενέκρινε αποσπάσεις κληρικών και ασχολήθηκε με θέματα Ιερών Μητροπόλεων και Συνοδικών Επιτροπών, καθώς και με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.

Μετά το διάλειμμα της Συνεδρίας, ο Πρόεδρος και οι Συνοδικοί παρευρέθησαν στην παρουσίαση του έργου που παραδόθηκε μέσω της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στην Εκκλησιαστική Κεντρική Υπηρεσία Οικονομικών και αφορά στην Διοικητική και Γεωχωρική Τεκμηρίωση των Εκκλησιαστικών Ακινήτων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και της ΕΚΥΟ.