ΔΙΣ: Φαινόμενο παρακμής η βεβήλωση του Ιερού Ναού Αγίου Αχιλλίου Λάρισας

Η βεβήλωση του Ιερού Ναού Αγίου Αχιλλίου Λάρισας καθώς και το βίντεο με απόσπασμα του εσπερινού στον Άγιο Σπυρίδωνα στην Κέρκυρα, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, που ολοκληρώθηκε σήμερα.

Η ΔΙΣ εξέφρασε τη λύπη της για τη βεβήλωση του ναού όσο και για το περιστατικό με το βιντεοσκοπημένο απόσπασμα από την Κέρκυρα, κάνοντας λόγο για περιστατικά τα οποία εντάσσονται στο γενικότερο πλαίσιο των φαινομένων παρακμής.

Διαβάστε την ανακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου

Συνήλθε, την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 167ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την Προεδρία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Προ της Συνεδρίας, ο Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, εκ μέρους των Συνοδικών, εξέφρασε στον Πρόεδρο, Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, τις εγκάρδιες ευχές αυτών για τη χαρμόσυνη και ευλογητή επέτειο των δεκαέξι ετών από της αναρρήσεως αυτού στον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο της Εκκλησίας της Ελλάδος, προσφέροντάς του συμβολικά ένα εγκόλπιο.

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τους Αρχιερείς και, στο πρόσωπό τους, όλους τους Μητροπολίτες, που συγκροτούν την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για την άριστη συνεργασία καθ’ όλα τα έτη της Αρχιεπισκοπίας του.

Η Δ.Ι.Σ. εξέφρασε τη λύπη Της για τη βεβήλωση του Ιερού Ναού Αγίου Αχιλλίου Λάρισας με αισχρά συνθήματα, καθώς και για την παραπληροφόρηση στο διαδίκτυο με ένα (προ διμήνου) βιντεοσκοπημένο απόσπασμα του Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος στην Κέρκυρα, σχολιάζοντας ότι αυτά και άλλου είδους περιστατικά εντάσσονται στο γενικότερο πλαίσιο των φαινομένων παρακμής.

Κατά τις Συνεδρίες της η Δ.Ι.Σ.:

Τέλος, η Δ.Ι.Σ. ενέκρινε αποσπάσεις κληρικών και ασχολήθηκε με θέματα Ιερών Μητροπόλεων και Συνοδικών Επιτροπών, καθώς και με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.