Δήμος Αθηναίων & ΚΕΣΟ σε αγαστή συνεργασία εν όψη Χριστουγέννων

Χριστούγεννα με αρωγή, φως και χαμόγελα, ήδη ξεκίνησε να προσφέρει για στις φετινές γιορτές, ο Δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με το Κέντρο Στήριξης Οικογένειας(ΚΕΣΟ) –Εκκλησιαστικό Ίδρυμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ώστε να μη λείψει τίποτα από καμία οικογένεια της πόλης και ιδιαίτερα, από τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, πρόκειται εκείνους που έχουμε συνηθίσει να αποκαλούμε ευπαθείς ομάδες.

Το ΚΕΣΟ μετά το επιτυχημένο εγχείρημα του περασμένου Πάσχα 2020 μετά την συνεργασία του Δήμου Αθηναίων με τις Δομές & τα Ιδρύματα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, επανέρχεται σε εκ νέου σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων και με τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου & Προέδρου του ΚΕΣΟ κ. κ. Ιερωνύμου ο οποίος είναι πάντα δεκτικός σε αντίστοιχες δράσεις και πρωτοβουλίες.

Συγκεκριμένα συνεργάστηκαν εκ μέρους του ΚΕΣΟ η Διευθύντρια κα Μαίρη Πίνη -καθώς και τα στελέχη της κοινωνικής Υπηρεσίας κύριες Πόπη Ζούλια & Λένα Παγώνη, που συνέταξαν τον κατάλογο των οικογενειών, με απαραίτητη προϋπόθεση την προσοχή στα προσωπικά δεδομένα (βάσει των κανονισμών του GDPR)- με τον Επιστημονικό σύμβουλο του Δημάρχου Αθηναίων κ. Μπακογιάννη αξιολογότατο οικονομολόγο κ. Κώστα Αθάνατο, καθώς και την Υπηρεσία του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, επίσης οικονομολόγο κ. Νίκου Βαφειάδη.

Υποδειχτήκαν από το ΚΕΣΟ 275 οικογένειες, που αριθμούν συνολικά 965 άτομα, Έλληνες & οικονομικούς μετανάστες και περιμένουν τις ημέρες αυτές, το πνεύμα των Χριστουγέννων να χτυπήσει την πόρτα τους προσφέροντας αγάπη, ζεστασιά, αλληλεγγύη, αλλά και υλικά αγαθά, ώστε όλοι οι άνθρωποι της πόλης, υπό την Σκέπη των εορτασμών του γεννηθέντος Χριστού, να βιώσουν το πνεύμα των εορτών και να αισθανθούν με το καλύτερο δυνατό τρόπο το γιορτινό κλίμα.

Στον μεγάλο σχεδιασμό υλοποίησης για τα φετινά Χριστούγεννα πιο ανθρώπινα για όλους, ανέλαβε το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων και η Υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι Plus», που πηγαίνουν πόρτα-πόρτα στις γειτονιές της πρωτεύουσας, την προγραμματισμένη βοήθεια, αλλά και φάρμακα όπου απαιτείται.

Οι εργαζόμενοι των εν λόγο υπηρεσιών, με μάσκες και τον απαραίτητο εξοπλισμό προσφέρουν από τις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας ρούχα, παπούτσια, σχολικά είδη και παιχνίδια στους ωφελούμενους αλλά και γεύματα, σε εκείνους που στερούνται ακόμα και βασικά αγαθά της καθημερινότητας.

Τα περισσεύματα της διανομής του ΚΕΣΟ σε δομές & Ιδρύματα

Υπενθυμίζεται ότι το ΚΕΣΟ πραγματοποίησε την Χριστουγεννιάτικη Διανομή του από 15-17 Δεκεμβρίου στο Κοινωνικά μας Παντοπωλείο στη οδό Αχαρνών σε 350 οικογένειες και προσέφερε απαραίτητα αγαθά καθαρισμού από την Εταιρεία Henkel AE & το Σούπερ Μάρκετ Σκλαβενίτης μέσω της καμπάνιας «Μια απλή κίνηση μεγάλης άξιας» καθώς και τρόφιμα. Ηταν προσφορά από την επίτιμο Πρόξενο της Αυστρίας στην Ελλάδα κα Όλγα Λαϊνοπούλου, την Τράπεζα Τροφίμων & τα Σούπερ Μάρκετ Βασιλόπουλος, τα Πτηνοτροφεία Μεγάρων “Intervaz Ν. Βαζαίος” την “Ευρωπτηνοτροφική Κορίνθου Τσαούση” Α.Ε., την Αρτοβιομηχανία Καραμολέγκος Α. Ε. τους Φούρνους “Υιοί Σωτ. Πέππα” από τον Ασπρόπυργο, καθώς την Εταιρία “DOUVLIS TRANS – ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ”.

Τα περισσεύματα τροφίμων από την συγκεκριμένη διανομή, προσφέρθηκαν από το ΚΕΣΟ: στο Ίδρυμα «Γαλήνη» της Ενορίας του Αγ. Γεωργίου Κεραμεικού, στη Ενορία Αγ. Σοφίας Ψυχικού για τις ανάγκες της, στο Άσυλο Ανιάτων (Κυψέλη) και στην Πανελλήνια Ένωση Φίλων Πολυτέκνων ΠΕΦΙΠ.

Είναι συγκινητικό όταν οι ωφελούμενοι μας τηλεφωνούν για ένα ευχαριστώ και τις θερμότερες ευχές τους για Καλά Χριστούγεννα, Καλή Χρονιά & Καλές Γιορτές με Υγεία.