Διήμερο εκδηλώσεων για την εορτή των Τριών Ιεραρχών από την Αρχιεπ. Περιφέρεια Νορθ-Κόουτ

Τρεις ξεχωριστές εκδηλώσεις, αφιερωμένες στους νέους, στους μαθητές, στους δασκάλους και καθηγητές, διοργάνωσε η Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια Νορθ-Κόουτ Βικτώριας, το Σάββατο 30 και την Κυριακή 31 Ιανουαρίου, με αφορμή την εορτή των Τριών Ιεραρχών.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, τελέστηκε υπό του Αρχιερατικού Επιτρόπου Νορθ-Κόουτ, Αρχιμανδρίτου π. Ευμενίου Βασιλόπουλου, Όρθρος και Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή “Άξιον Εστί”, παρουσία πολλών νέων, που εκπροσωπούσαν όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, καθώς και εκπαιδευτικών.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο π. Ευμένιος διάβασε μία ευχή για όλους τους παρευρισκόμενους μαθητές και εκπαιδευτικούς για Θεία Φώτιση ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Ο π. Ευμενιος, αντί για κήρυγμα, διάβασε το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ακολούθησε δεξίωση στους χώρους του Βιβλιοπωλείου της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας, πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκδήλωση χοροεσπεριδας της Κεντρικής Νεολαίας (Άγιος Παΐσιος) της Περιφέρειας Νορθ-Κόουτ στο ενοριακό κέντρο της Ενορίας Αγίας Παρασκευής St. Albans. Η βράδια είχε μεγάλη επιτυχία, καθώς συμμετείχαν 120 νέοι και νέες από όλη τη Βικτώρια, στην πρώτη ενιαία συγκέντρωση νεολαίας μετά από της δύσκολες συνθήκες του 2020.

Το διήμερο εκδηλώσεων κορυφώθηκε την Κυριακή, 31 Ιανουαρίου, στην αίθουσα δεξιώσεων της Ιεράς Μονής “Άξιον Εστί”, με την παράθεση δείπνου στο οποίο παρέστησαν εκπρόσωποι όλων των Ενοριών – Κοινοτήτων της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας.

Σημειωτέον ότι όλα τα έσοδα των εκδηλώσεων του διημέρου διατέθηκαν στο Κολλέγιο του Αγίου Ιωάννου Πρέστον, προς ενίσχυση των πολλαπλών έργων που υλοποιούνται στο σχολείο.