Διεθνές Διαδικτυακό Συνέδριο για την πρόσφατη έρευνα στις λειτουργικές σπουδές

Διεθνές Διαδικτυακό Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2021, με θέμα την πρόσφατη έρευνα στις λειτουργικές σπουδές.

Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού Α.Π.Θ., σε συνεργασία με τη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ανατολικής Φινλανδίας.

Στα πλαίσια αυτού εντάσσεται και η Ε΄ Ετήσια Διάλεξη «εις μνήμην Ιωάννου Μ. Φουντούλη», στην οποία θα ομιλήσει ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους Αρχιμ. Εφραίμ με θέμα: «Τελευταίες λειτουργικές εκδόσεις της Μονής Βατοπαιδίου».

Τόσο το Συνέδριο, όσο και η Διάλεξη έχουν ως σκοπό την προαγωγή της Επιστήμης της Λειτουργικής, η οποία πραγματώνεται, μεταξύ άλλων, με την ανακάλυψη και μελέτη νέων λειτουργικών πηγών, καθώς και με τη χρήση των σύγχρονων μεθόδων της τεχνολογίας που αξιοποιούνται σήμερα στην έρευνα.

Περισσότερες πληροφορίες για το Συνέδριο, καθώς και τον Σύνδεσμο συμμετοχής, θα βρείτε στον Ιστότοπο του Εργαστηρίου Λειτουργικών Μελετών: http://elm.past.auth.gr/?page_id=1174