Διδάκτωρ του ΕΚΠΑ ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας Βασίλειος

Το πρωί της Παρασκευής, 23 Οκτωβρίου 2020, έλαβε χώρα στην αίθουσα της Κοσμητείας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, η νενομισμένη διαβεβαίωση και επίσημος αναγόρευση του Μητροπολίτου Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασιλείου σε διδάκτορα του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού Καποδοστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Υπενθυμίζουμε ότι ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας εκπόνησε τη δεύτερη διδακτορική του διατριβή με θέμα «Η γνώση του Θεού κατά τον Άγιο Ιωάννη τον Δαμασκηνό», την οποία είχε υποστηρίξει τον περασμένο Ιούνιο λαμβάνοντας το βαθμό άριστα.

Παρά τις δυσκολίες που αναφύονται εξαιτίας των μέτρων κατά της πανδημίας του κορωνοϊού η τελετή πραγματοποιήθηκε σήμερα, μετά από τετράμηνη παρέλευση και στην παρουσία μόνον των απαραίτητων προσώπων, ενώ οι ελλογιμώτατοι κύριοι καθηγητές, μέλη της κριτικής επιτροπής, συμμετείχαν σε αυτή εξ αποστάσεως μέσω του διαδικτύου.

Παρέστησαν επίσης η ελλογιμωτάτη κυρία Μαρίνα Κολοβοπούλου, επίκουρη καθηγήτρια Ιστορίας Δογμάτων, στο Τμήμα Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Αυγουστίνος Κκαράς, πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως και ο κ. Ανδρέας Φλοκκάς, γραμματέας ωσαύτως.