Διασωληνώθηκε ο Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος

Κρίσιμες φαίνεται είναι οι ώρες που διανύει ο Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος, καθώς η κατάσταση της υγείας του επιδεινώνεται.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Σερβίας Alexander Vucic, η κατάσταση της υγείας του Πατριάρχη ειναι “δύσκολη”.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Σερβίας δήλωσε πως ο Πατριάρχης Ειρηναίος διασωληνώθηκε πριν από μία ώρα.

Νωρίτερα εξάλλου, το Πατριαρχείο Σερβίας προχώρησε στη διάψευση των φημολογιών που έκαναν λόγο για “εκδημία” του Πατριάρχη Ειρηναίου.

Μάλιστα κάλεσε όλους τους πιστούς να προσευχηθούν για την υγεία του Πατριάρχη και τους προέτρεψε να ενημερώνονται για την κατάσταση της υγείας του από τις επίσημες ανακοινώσεις του ιατρικού συμβουλίου και τον επίσημο ιστότοπο της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Η μόνιμη ομάδα ιατρικών εμπειρογνωμόνων, με τη συνδρομή γιατρών από τη Ρωσία, εξέτασε τον Πατριάρχη και ανέλυσε τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων που έγιναν σήμερα το πρωί.

Κατέληξαν ότι η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας σήμερα το πρωί είναι συνέπεια της μόλυνσης του από τον κορονοϊό και ότι η γενικότερη κατάσταση υγείας του Πατριάρχη Ειρηναίου είναι περίπλοκη, αλλά σταθερή.

Ο Πατριάρχης Ειρηναίος νοσηλεύεται στο στρατιωτικό νοσοκομείο Karaburma και υπάρχει καθημερινή ενημέρωση για την πορεία της υγείας του από το Πατριαρχείο.