Διαψεύδει το Πατριαρχείο Σερβίας την είδηση του θανάτου του Πατριάρχη Ειρηναίου

Στη διάψευση των φημολογιών που είδαν το φως της δημοσιότητας πριν από λίγη ώρα αναφορικά με την κατάσταση υγείας του Πατριάρχη Ειρηναίου, προχώρησε το Πατριαρχείο Σερβίας.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι “με αφορμή τις ψευδείς ειδήσεις αναφορικά με την φερόμενη ανάπαυση της Αυτού Αγιότητας, ενημερώνουμε ότι η κατάσταση υγείας του Πατριάρχη Σερβίας Ειρηναίου είναι αμετάβλητη από το πιο πρόσφατο ανακοινωθέν που έχει εκδοθεί”.

Μάλιστα καλεί όλους τους πιστούς να προσευχηθούν για την υγεία του Πατριάρχη Ειρηναίου και τους προτρέπει να ενημερώνονται για την κατάσταση της υγείας του από τις επίσημες ανακοινώσεις του ιατρικού συμβουλίου και τον επίσημο ιστότοπο της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Σε νέο ανακοινωθέν που εξέδωσε το Πατριαρχείο Σερβίας αναφορικά με την κατάσταση της υγείας του Πατριάρχη Ειρηναίου, αναφέρεται ότι η γενικότερη κατάσταση της υγείας του έχει επιδεινωθεί ως συνέπεια του κορονοϊού.

Η μόνιμη ομάδα ιατρικών εμπειρογνωμόνων, με τη συνδρομή γιατρών από τη Ρωσία, έχει εξετάσει τον Πατριάρχη και ανέλυσε τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων που έγιναν σήμερα το πρωί.

Κατέληξαν ότι η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας σήμερα το πρωί είναι συνέπεια της μόλυνσης του από τον κορονοϊό και ότι η γενικότερη κατάσταση υγείας του Πατριάρχη Ειρηναίου είναι περίπλοκη, αλλά σταθερή.

Ο Πατριάρχης Ειρηναίος νοσηλεύεται στο στρατιωτικό νοσοκομείο Karaburma και υπάρχει καθημερινή ενημέρωση για την πορεία της υγείας του από το Πατριαρχείο.

Σήμερα είχε εκδοθεί ανακοινωθέν με το οποίο υπογραμμιζόταν η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του Πατριάρχη.

Λίγο αργότερα κυκλοφόρησε η φήμη της εκδημίας του Πατριάρχη της Σερβίας, κάτι που έσπευσε να διαψεύσει το Πατριαρχείο με την ανακοίνωσή του.