Διανομή σάντουιτς σε αστέγους της Μελβούρνης από τους εθελοντές του «Five Loaves»

Την Κυριακή, 17 Ιουλίου, στην Ενορία Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στο South Yarra της Μελβούρνης, εθελοντές της πρωτοβουλίας «Five Loaves» συγκεντρώθηκαν για να φτιάξουν σάντουιτς για όσους αντιμετωπίζουν επισιτιστική ανασφάλεια, συμπεριλαμβανομένων των αστέγων της περιοχής, με την ευλογία του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου και υπό την καθοδήγηση του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σωζοπόλεως κ. Κυριάκου.

Η σύναξη ξεκίνησε με προσευχή υπό τον εφημέριο της Ενορίας, π. Παντελήμονα Λάσκαρη, ενώ σε αυτήν έλαβαν μέρος περισσότεροι από 30 εθελοντές οι οποίοι βοήθησαν στην παρασκευή 500 σάντουιτς.

Μετά την ολοκλήρωση αυτού του έργου, μια μικρή ομάδα εθελοντών μετέβη στην αγορά Queen Victoria για να μοιράσει τα σάντουιτς σε όσους είχαν ανάγκη.

Οι εθελοντές είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους άστεγους που ζουν στο δρόμο, ενώ ενημερώθηκαν πώς πολλοί από αυτούς αναγκάζονται να κοιμούνται στο έδαφος, πάνω σε χαρτόνια. Μάλιστα, οι άστεγοι ήταν από διαφορετικές εθνικότητες και ηλικίες, πράγμα που καταδεικνύει πως το πρόβλημα της έλλειψης στέγης δεν κάνει διακρίσεις. Ιδιαίτερα δε λυπηρό φαινόμενο ήταν ότι ανάμεσα στους αστέγους περιλαμβάνονταν και ηλικιωμένοι άνθρωποι.

Η πρωτοβουλία «Five Loaves» της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Μελβούρνης στοχεύει να συνεχίσει να οικοδομήσει ένα πρόγραμμα που θα υποστηρίζει συστηματικά όσους βρίσκονται σε ανάγκη.