Κεκλεισμένων των θυρών ο εορτασμός του Πολιούχου του Ηρακλείου Κρήτης (Upd)

Τελευταία ενημέρωση 18:03

Κεκλεισμένων των θυρών, λόγῳ των εκτάκτων μέτρων της Πολιτείας για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού, τελέστηκε η Πανήγυρη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Μηνά, Πολιούχου και Προστάτου του Ηρακλείου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της πόλης.

Ο Αρχιερατικός Εσπερινός τελέσθηκε το απόγευμα της Τρίτης, 10ης Νοεμβρίου 2020, χοροστατούντος του Θεοφ. Επισκόπου Κνωσού κ. Προδρόμου, Βοηθού Επισκόπου του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου καί Αρχιγραμματέως της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολ. Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου Μεθόδιος Βερνιδάκης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, ο οποίος αναφέρθηκε με αγιογραφικό και γλαφυρό λόγο στην αγιότητα, στο μαρτύριο, τη μαρτυρία και την ανάγκη να αφυπνισθούμε και να αντιμετωπίσουμε με διάκριση και προσοχή τις δυσκολίες αυτής της περιόδου.

Το πρωΐ της Τετάρτης, 11 Νοεμβρίου 2020, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Μητροπολίτου Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίου, συμπαραστατουμένου υπό του Επισκόπου Κνωσού κ. Προδρόμου.

Τoν θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίος, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά για την πρόσκληση και ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας αναγνώστηκαν ειδικές ευχές για την πανδημία του κορωνοϊού και για την ενίσχυση του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου, του οποίου η υγεία εξελίσσεται θετικά τις τελευταίες ημέρες.