Διαδικτυακή συνεδρίαση Αρχιεπισκοπικού Συµβουλίου Ι. Αρχιεπισκοπής Καναδά

Το Αρχιεπισκοπικό Συμβούλιο της Ι. Αρχιεπισκοπής Καναδά πραγματοποίησε μία εποικοδομητική διαδικτυακή συνεδρίαση, την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022.

Με πρόεδρο τον Αρχιεπίσκοπο κ. Σωτήριο, µέλη του Συμβουλίου από όλη τη χώρα συγκεντρώθηκαν για να κάνουν αναφορές και ενημερώσεις και να συζητήσουν σχετικά θέματα. Αν και η συνεδρίαση ήταν διαδικτυακή λόγω των περιοριστικών μέτρων, ωστόσο, αναπτύχθηκε και ακολουθήθηκε µία πλήρης ημερήσια διάταξη.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε µε το “Πάτερ ημών” από όλα τα µέλη και το αγιογραφικό ανάγνωσμα «Έμαθον αυτάρκης είναι» Φιλιπ. 4,11. Ακολούθησε η έκθεση του Αρχιεπισκόπου που περιελάµβανε βασικές ενημερώσεις, πρωτοβουλίες και εξελίξεις στην πορεία της Ι. Αρχιεπισκοπής. Μετά από συζήτηση μεταξύ των µελών, κατατέθηκαν, συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν οι παρακάτω έξι (6) εκθέσεις:

1. Νομική Έκθεση (Άρχων Γεώργιος Καραγιαννίδης)
2. Οικονομική Έκθεση (Άρχων Δηµήτριος Άνας)
3. Πατριαρχική Ορθόδοξη Θεολ. Ακαδημία Τορόντο (Επίσκοπος Αθηναγόρας)
4. Νεολαία (Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ιάκωβος)
5. Αρχιεπισκοπικό Συμβούλιο Φιλοπτώχου Καναδά (Ζωή Βερούτη)
6. Διαδίκτυο και Κοινωνικά Μέσα Ενημέρωσης (Άρχων Ευάγγελος Σωτηρόπουλος)

Στο τέλος της συνεδρίασης, ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε θερμά όλα τα µέλη και ιδιαίτερα τον ιερό κλήρο για το έργο του στην υποστήριξη της Εκκλησίας και την προώθηση της ορθόδοξης πίστης στον Καναδά ειδικά κατά τη διάρκεια των προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε όλοι µε την πανδημία του κορωνοϊού.

Ο Αρχιεπίσκοπος ενθάρρυνε όλα τα µέλη να εντείνουν τις προσπάθειές τους στο έργο τους, ειδικά καθώς ετοιμαζόμαστε να εισέλθουμε στην Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή, µε επίκεντρο τη συμμετοχή και την προσέλκυση της νεολαίας µας σε ολόκληρο τον Καναδά.

Η συνάντηση, που διεξήχθη σε οικογενειακό κλίμα, ολοκληρώθηκε µε τον ύμνο “Φως ιλαρόν” και τη φήμη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολοµαίου. Τέλος, ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε και δοξολόγησε τον Τριαδικό Θεό και ζήτησε από όλους τους συμμετέχοντες να εντείνουν τις προσευχές τους και να ζητήσουν να επικρατήσει ειρήνη στην Ανατολική Ευρώπη και για τους εν Χριστώ αδελφούς µας που κινδυνεύουν στην Ουκρανία.