Διαδικτυακή Συνδιάσκεψη για την πανδημία από δίκτυο του Οικ. Πατριαρχείου για την υγεία

Αναγνωρίζοντας τις πρωτοφανείς καταστάσεις και περίπλοκες δυσκολίες που έχει δημιουργήσει η Πανδημία COVID-19, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος ανέθεσε στο Δίκτυο του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την Ποιμαντική Διακονία στον Χώρο της Υγείας να οργανώσει διαδικτυακή Συνδιάσκεψη με θέμα: «Η Ποιμαντική της Εκκλησίας εν ημέραις Πανδημίας».

Η Συνδιάσκεψη θα δώσει την ευκαιρία στις τοπικές Εκκλησίες και τους επιστήμονες και επαγγελματίες Υγείας διεθνώς να ανταλλάξουν τις εμπειρίες τους και να συζητήσουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν κατά την περίοδο που διανύουμε.

Οι Συμμετέχοντες θα προβληματισθούν γύρω από το πως η ποιμαίνουσα Εκκλησία μπορεί να ενισχύσει τους ανθρώπους πού έχουν προσβληθεί από τον ιο και να συμπαρασταθεί σε εκείνους που θρηνούν όσους υπέκυψαν σε αυτόν, πως μπορεί να στηρίξει και να συνεργαστεί με τους επιστήμονες Υγείας, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και τους εργαζομένους στα νοσοκομεία που παλεύουν να σώσουν ανθρώπινες ζωές, πως μπορεί να μεριμνήσει για εκείνους που ζούνε μόνοι ή απομονωμένοι, όπως και τους ανθρώπους των οποίων η οικογενειακή και βιοτική ισορροπία έχει διαταραχθεί, πως μπορεί να στηρίξει τον κλήρο, που έρχεται καθημερινά αντιμέτωπος με διάφορες επιθέσεις, αντιθέσεις και αντιπαραθέσεις λόγω της Πανδημίας, πως μπορεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της Πανδημίας στο μέλλον.

Το κυριότερο απ’ όλα, η Συνδιάσκεψη θα ασχοληθεί με το πως βιώνουμε την Πίστη μας και το γεγονός της Εκκλησίας «ενημέραις δοκιμασιών».

Η έναρξη της Συνδιάσκεψης θα γίνει την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου στις 7:00μ.μ.

Κύριος ομιλητής θα είναι ο κ. Δημήτριος Μαυρόπουλος (Θεολόγος, Συγγραφέας και Εκδότης).

Θα ακολουθήσει συζήτηση.