Διαδικτυακή ομιλία της Ι. Μητροπόλεως Μαρωνείας για τους Τρείς Ιεράρχες

Σήμερα, Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021, πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία η διαδικτυακή ομιλία της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής, επί τη Εορτή των Τριών Ιεραρχών, προστατών της Παιδείας και των Γραμμάτων.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων και εν συνεχεία έδωσε τον λόγο στον κεντρικό ομιλητή της εκδήλωσης κ. Χρήστο Μορφακίδη, Επίκουρο Καθηγητή Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης του Δ. Π. Θ., ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Οι Άγιοι Τρεις Ιεράρχες δείκτες πορείας στη ζωή μας».

Μέσα από τον μεστό, εμπεριστατωμένο και επιστημονικο του λόγο ο ομιλητής παρουσίασε σημαντικές πτυχές του βίου και της δράσης των Αγίων Πατέρων της Εκκλησίας μας, αναδεικνύοντας την προσφορά τους, η οποία αποτελεί οδηγό μέχρι και σήμερα για όλους τους διακόνους της Εκκλησίας, της Παιδείας και των Γραμμάτων.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων με την ευχή σύντομα να απαλλαγεί ο κόσμος από την δοκιμασία της πανδημίας και με τις πρεσβείες των Τριών Ιεραρχών η καθιερωμένη πλέον αυτή εκδήλωση της επομένης χρονιάς να πραγματοποιηθεί με την φυσική παρουσία όλων.