Δεν ανοίγουν οι εκκλησίες στην Κύπρο τα Χριστούγεννα

Εισακούστηκαν οι επιδημιολόγοι και η άποψή τους ότι η παρούσα επιδημιολογική εικόνα δεν επιτρέπει άνοιγμα malls και Εκκλησιών, όπως αναφέρει δημοσίευμα του sigmalive.gr.

Με το πέρας του Υπουργικού Συμβουλίου της Τετάρτης 16 Δεκεμβρίου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε ότι το θέμα τόσο των Εκκλησιών όσο και των εμπορικών κέντρων συζητήθηκε στο Υπουργικό με τον αρμόδιο Υπουργό να ενημερώνει για τις εξελίξεις σε ότι αφορά την επιδημιολογική εικόνα.

Ο κ. Κούσιος είπε ότι η παρούσα κατάσταση δεν επιτρέπει άνοιγμα αλλά το Υπουργικό της ερχόμενης εβδομάδας θα επανεξετάσει τα δυο θέματα. ‘

Να υπενθυμίσουμε ότι κατά της χθεσινή συνεδρίαση η Σύνοδος πρότεινε το εξής: “Έχουμε κι εμείς την ευαισθησία για τη διαφύλαξη της υγείας του λαού. Έχουμε, όμως, την πεποίθηση ότι η παρουσία πιστών στους ναούς, ανάλογα με το εμβαδόν των ναών και τηρουμένων και όλων των άλλων σχετικών υγειονομικών διατάξεων, δεν συμβάλλει στη διασπορά του ιού. Κάτι τέτοιο δεν παρουσιάστηκε μέχρι τώρα, όπως και οι ειδικοί μας διαβεβαίωσαν. Τόσο οι ιερείς όσο και οι εκκλησιαστικοί επίτροποι έχουν λάβει αυστηρές οδηγίες για τήρηση όλων των σχετικών οδηγιών των Υγειονομικών Υπηρεσιών.”