«Δελφίνος»… στον μάρσιπο στην Αυστραλία

Μία περίεργη συμμαχία, πληροφορούμαι, έχει αναπτυχθεί παρασκηνιακά. Συμμαχία που συνδέει το Φανάρι με τη μακρινή Αυστραλία.

Από τη μία άκρη της γραμμής, μου λένε, βρίσκεται ο Μητροπολίτης Προικονήσου Ιωσήφ. Από την άλλη, στενός συγγενής του μακαριστού Αυστραλίας Στυλιανού.

Τα δύο πρόσωπα από καιρού εις καιρόν, δημιουργούν πονοκεφάλους στον νυν Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Μακάριο. Δεν ξέρω αν αληθεύουν τα σενάρια όμως το «ξύλο» που τρώει ο Μακάριος από τότε που πήγε στην μακρινή Αυστραλία, είναι χειρότερο και από… κλωτσιά ενήλικου καγκουρό.

Τα αυστραλιανά ΜΜΕ στην αρχή παρασύρθηκαν από τις καταγγελίες κατά του Μακαρίου, οι οποίες τελικά δεν επαληθεύτηκαν, και έσπευσαν να ζητήσουν συγνώμη.

Στο Φανάρι ψιθυρίζουν πως ο Μητροπολίτης Προικονήσου Ιωσήφ ποτέ δεν αποδέχτηκε την αδικία, κατ’ αυτόν, του Οικουμενικού Πατριάρχη να μην τον εκλέξει Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας και εξέλεξε τον συντοπίτη Κρητικό Μακάριο γι αυτό και δεν … πικραίνεται απ’ όλα όσα καταλογίζουν οι συγγενείς του Στυλιανού στον Μακάριο.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η υπόθεση έχει γίνει αυστραλιανή σαπουνόπερα και οι κατηγορίες εκτοξεύονται σαν τα … καγκουρό, ανάμεσα στις πλευρές που υποστηρίζουν τα αντίπαλα στρατόπεδα.

Όλες οι ανοικτές υποθέσεις έχουν πάει στα δικαστήρια και μέχρι τέλος του χρόνου αναμένεται το πόρισμα.

“Μελχισεδέκ”