Δείπνο Αγάπης για την ενίσχυση του ιεραποστολικού έργου της Μητροπόλεως Κινσάσας στην Πάτρα

Φωτό: gerontasnektarios.gr

Προσκεκλημένος του Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, ο Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης με συνοδεία πατέρων από το Μοναστήρι του Τρικόρφου Φωκίδος, παρευρέθηκε την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024, στο Δείπνο Αγάπης για την ενίσχυση του ιεραποστολικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Κινσάσας του Κονγκό.

Στο Δείπνο παρευρέθηκαν ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο Μητροπολίτης Κινσάσας κ. Θεοδόσιος, ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών και τοπικοί άρχοντες.

Κατά τη διάρκεια του Δείπνου, ο Μητροπολίτης Κινσάσας κ. Θεοδόσιος περιέγραψε τις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην Ιεραποστολή, καθώς και το σημαντικό έργο που επιτελεί η Ιερά Μητρόπολη Κινσάσας και για την πνευματική κατάρτιση και αναγέννηση της περιοχής αλλά και για την επιβίωση των ανθρώπων που κατοικούν στην περιοχή. Αναφέρθηκε επίσης στα προβλήματα που αντιμετωπίζει από άλλες δοξασίες και ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια από την μεγάλη προβολή του Ισλάμ, όπου γίνεται προσπάθεια εξισλαμισμού των κατοίκων.

Προς τον σκοπό αυτό ο συσταθείς με ευλογία του Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου, Πανελλήνιος Σύλλογος Ορθοδόξου Ιεραποστολής «Ο ΙΕΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ», διοργάνωσε το Δείπνο Αγάπης για την ενίσχυση δύσκολου και τόσο σημαντικού ιεραποστολικού έργου που επιτελείται στην αφρικανική γη, με τους μεγάλους αγώνες τόσο του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου όσο και του Μητροπολίτου Κινσάσας, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του, το Χορευτικό τμήμα Νεανικής Ομάδας Αγίας Ειρήνης Ριγανοκάμπου Πατρών που παρουσίασαν χορούς από τη Μακεδονία.

Πηγή: gerontasnektarios.gr