Χρυσό μετάλιο στο άλμα εις μήκος ο Τεντόγλου – Συγχαρητήρια από την πολιτική ηγεσία (UPD)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 10:43

Ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το δεύτερο ελληνικό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, καθώς αναδείχθηκε χρυσός Ολυμπιονίκης στον τελικό του μήκους ανδρών, με άλμα στα 8.41 μ., επίδοση που έπιασε στο 6ο και τελευταίο άλμα του ανατρέποντας όλα τα δεδομένα, καθώς μέχρι εκείνο το σημείο ήταν 4ος στην κατάταξη.

Μετά από ένα απίστευτο σε εξέλιξη αγώνα, ο Έλληνας πρωταθλητής χρειάστηκε να φτάσει στο τελευταίο άλμα του για να κάνει την τέλεια «πτήση», επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του κορυφαίου άλτη με τον οποίο πήγε στο Τόκιο, μετά το 8.60 που είχε φέτος ως καλύτερη επίδοση στον κόσμο.

Πατώντας μόλις 2 εκατοστά πίσω από το όριο, έφτασε στα 8.41 μ., επίδοση που είχε «πιάσει» κι ο Κουβανός Χουάν Μιγκέλ Ετσεβαρία από το τρίτο άλμα του, όμως ήταν πολύ καλύτερος σε όλα τα υπόλοιπα άλματά του κι ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου.

Η τελική κατάταξη

  1. ΜΙΛΤΟΣ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ (ΕΛΛΑΔΑ) 8.41 –ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ–
  2. Χουάν Μιγκέλ Ετσεβαρία (Κούβα) 8.41 –ΑΡΓΥΡΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ–
  3. Μέικελ Μάσο (Κούβα) 8.21 –ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ–
  4. Εουσέμπιο Κάσερες (Ισπανία) 8.18
  5. Τζούβεν Χάρισον (ΗΠΑ) 8.15
  6. Γιούκι Χασιόκα (Ιαπωνία) 8.10
  7. Τομπίας Μόντλερ (Σουηδία) 8.08
  8. Φιλίπο Ραντάτσο (Ιταλία) 7.99

Τεντόγλου: Νιώθω τυχερός, γιατί οι 5 πρώτες προσπάθειες ήταν… χάλια

Ο 23χρονος πρωταθλητής από τα Γρεβενά τόνισε πως τα πρώτα πέντε άλματά του «ήταν χάλια», όμως στο τέλος έκανε αυτό που έπρεπε για να τερματίσει στην πρώτη θέση, συμπληρώνοντας πως ήταν «τυχερός».

«Δεν το περίμενα να κερδίσω, ειδικά έτσι όπως εξελίχθηκε ο αγώνας. Ημουν τυχερός σήμερα, αλλά και άτυχος μαζί, γιατί δεν έκανα καθόλου καλά άλματα στην αρχή. Δεν ξέρω γιατί ήταν έτσι οι πρώτες πέντε προσπάθειές μου. Ήταν… χάλια. Δεν ξέρω τι έπαθα. Σαν να είχαν αγχωθεί, δεν ξέρω…. Στο τέλος έκανα ακριβώς την ίδια επίδοση με τον πρώτο. Σήμερα ο Χουάν Μιγκέλ Ετσεβερία ήταν καλύτερα από μένα, νιώθω λίγο κάπως που κέρδισα. Νιώθω τυχερός.

Απλά προσπάθησα να κάνω ένα απλό αλματάκι. Στις προηγούμενες προσπάθειες προσπαθούσα μάλλον πολύ, σκεφτόμουν περίεργα, δεν μπορούσα να το βρω. Έτρεξα νορμάλ, έκανα ένα αλματάκι κι έγινε» τόνισε αρχικά ο Έλληνας πρωταθλητής και χρυσός Ολυμπιονίκης στην κάμερα της ΕΡΤ και πρόσθεσε για τη συζήτηση που είχε με τον Γκρεγκ Ράδερφορντ: «Μου είπε πολλά μπράβο, ότι ήταν καταπληκτικό άλμα και χειροκροτούσε για μένα».

Στο τέλος, ο Τεντόγλου δήλωσε… άγνοια για την ώρα της απονομής των μεταλλίων. «Το απόγευμα είναι; Τι ώρα; Δεν νιώθω τίποτα αυτή την στιγμή» είπε χαμογελώντας, μετά τον σπουδαίο αγώνα του.

Συγχαρητήρια ΠτΔ σε Τεντόγλου: Έδωσε μεγάλη χαρά σε όλους τους Έλληνες

Συγχαρητήρια στον Μίλτο Τεντόγλου για το χρυσό μετάλλιο στον τελικό μήκους στους Ολυμπιακούς του Τόκιο, εξέφρασε μέσω ανάρτησης στο Facebook η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Θερμά συγχαρητήρια στον Μίλτο Τεντόγλου, έναν σπουδαίο αθλητή μας με πολλές διεθνείς διακρίσεις, που κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο άλμα εις μήκος και επιβεβαίωσε τις τεράστιες δυνατότητες που έχει στο αγώνισμα, δίνοντας μεγάλη χαρά σε όλους τους Έλληνες», έγραψε συγκεκριμένα.

Κυρ. Μητσοτάκης: Κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες και τον θαυμασμό όλων μας

«Με ένα καταπληκτικό άλμα στα 8,41μ ο Μίλτος Τεντόγλου κέρδισε τo χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες και τον θαυμασμό όλων μας. Μαζί του πέταξε όλη η Ελλάδα, πιο μακριά, πιο ψηλά. Συγχαρητήρια Μίλτο και σ’ ευχαριστούμε για τη μεγάλη χαρά που μας έδωσες!», αναφέρει σε συγχαρητήρια ανάρτησή του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο του Μίλτου Τεντόγλου στο μήκος.

Αλ. Τσίπρας: Ο Μίλτος Τεντόγλου μάς προσέφερε το ψυχικό άλμα που είχαμε ανάγκη σε μία τόσο δύσκολη ημέρα

«Με την τελευταία του προσπάθεια, στην κορυφή του κόσμου. Ο Μίλτος Τεντόγλου μάς προσέφερε το ψυχικό άλμα που είχαμε ανάγκη σε μία τόσο δύσκολη ημέρα», αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, σε συγχαρητήρια ανάρτησή του στο Twitter για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο μήκος ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο από τον Μίλτο Τεντόγλου.

«Συγχαρητήρια για τη δύναμη, το πείσμα, τη νίκη», προσθέτει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ν. Δένδιας: O Μίλτος Τεντόγλου επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται στο κορυφαίο επίπεδο

«O Μίλτος Τεντόγλου επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται στο κορυφαίο επίπεδο στον κλασσικό αθλητισμό, με το χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Θερμά συγχαρητήρια!», έγραψε, σε ανάρτησή του στο Twitter, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Μ. Βαρβιτσιώτης: Mίλτο πέταξες και μας πέταξες ψηλά

«Η Ελλάδα για πρώτη φορά στην κορυφή στο άλμα εις μήκος με τον συνονόματο Μίλτο Τεντόγλου να πραγματοποιεί το χρυσό άλμα στα 8.41μ, χαρίζοντάς μας το δεύτερο χρυσό @Tokyo2020! Mίλτο πέταξες & μας πέταξες ψηλά! Σε ευχαριστούμε!», έγραψε, σε ανάρτησή του στο Twitter, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Κ. Βλάσης: Σ’ ευχαριστούμε Μίλτο για τη χαρά που μας έδωσες και την περηφάνια που μας γέμισες

«Εκπληκτικός, συγκλονιστικός, απίστευτος ο Μίλτος Τεντόγλου! Χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες με ένα εκπληκτικό άλμα στα 8.41μ !!! Σ’ ευχαριστούμε Μίλτο για τη χαρά που μας έδωσες και την περηφάνια που μας γέμισες», έγραψε, σε ανάρτησή του στο Twitter, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Βλάσης.

Φωταγωγημένο για τρεις ημέρες το δημαρχείο Γρεβενών για τον «χρυσό» Τεντόγλου

«Το δημαρχείο Γρεβενών θα παραμείνει φωταγωγημένο για τις επόμενες τρεις ημέρες προς τιμήν του Ολυμπιονίκη Μίλτου Τεντόγλου», δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος της πόλης, Γιώργος Δασταμάνης. Ο κ. Δασταμάνης ανέφερε, επίσης, ότι το επόμενο διάστημα ο Δήμος Γρεβενών, σε συνεννόηση με τον Ολυμπιονίκη και την οικογένειά του, «θα διοργανώσει τιμητική εκδήλωση που θα ανταποκρίνεται στο ύψος της Ολυμπιακής διάκρισης του αθλητή αλλά και της τιμής που προσέφερε στην πόλη, αφού σήκωσε ψηλά τον γενέθλιο τόπο του κάνοντάς τον γνωστό στα πέρατα της γης».

Σημειώνεται, ότι με πρωτοβουλία της δημοτικής Αρχής στήθηκε γιγαντοοθόνη στο πάρκο Μανιταριών όπου παρά το προχωρημένο της ώρας, 4:30, πάνω από 300 άτομα, με πρώτους τον δήμαρχο Γρεβενών και τους δημοτικούς συμβούλους, παρακολούθησαν τον τελικό του μήκους και τις προσπάθειες του Μίλτου Τεντόγλου.