Χριστούγεννα στη Σμύρνη

Σε κλίμα κατάνυξης εορτάστηκε η μεγάλη Δεσποτική Εορτή των Χριστουγέννων στην ιστορική Σμύρνη, στον Ι. Ναόν της Αγίας Φωτεινής, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος προέστη και των Ιερών Ακολουθιών της παραμονής της εορτής.

Ο κ. Βαρθολομαίος χοροστάτησε στην Ιερά Ακολουθίαν των Μεγάλων Βασιλικών Ωρών των Χριστουγέννων, το πρωί της 24ης Δεκεμβρίου, ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας τέλεσε την Εσπερινή Θεία Λειτουργία του Μ. Βασιλείου.

Την δε κυριώνυμο μέρα προεξήρχε της Χριστουγεννιάτικης Θείας Λειτουργίας, όπου αναγνώστηκς η Πατριαρχική Απόδειξη των Χριστουγέννων, από τον Πανοσιολ. Μ. Ιεροκήρυκα κ. Παναρέτου.

Κατά την Θεία Λειτουργία ο οικείος Ποιμενάρχης μνημόνευσε τους ασθενείς της πανδημίας του κορωνιού, υπέρ αποκαταστάσεως της υγείας τους και ταχείας αναρρώσεώς τους.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ευχήθηκε στα μέλη της Κοινότητας για τη Μητρόπολη των Εορτών.

Στο λόγο του ο Μητροπολίτης Σμύρνης ανέφερε ανέφερε ότι τα Χριστούγεννα είναι η εορτή της συνάντησης, της συνάντησης του Θεού, μέσω της Σαρκώσεως του Υιού και Λόγου, προς τον υπ’ Αυτού δημιουργηθέντα άνθρωπον, τονίζοντας ότι κατά τα φετινά Χριστούγεννα, τα οποία εορτάζονται υπό τα υγιειονομικά πρωτόκολλα της κοινωνικής αποστασιοποίησης, η σημασία αύτη της εορτής είναι ιδιαιτέρως εμφανής καθώς οι άνθρωποι, λόγω της αλγεινής εμπειρίας της απομόνωσης προς αποφυγή της διασποράς του κορωνοιού, είμαστε σε θέση να εκτιμήσουμε περισσότερο το αγαθό της κοινωνίας και επικοινωνίας.

Κλείνοντας επεσήμανε ότι Κόλαση είναι η στέρηση της Κοινωνίας προς τον Θεό και τον συνάνθρωπο και κάλεσε όλους να αξιοποιήσουν το μεγάλο δώρο της Θείας Οικονομίας

Τέλος, ευχήθηκε όπως το Θείο Βρέφος, ο Χριστός, να μειώσει τις ημέρας του πειρασμού της πανδημίας, να φωτίσει τους επιστημόνων να παράσχουν στην ανθρωπότητα τα κατάλληλα θεραπευτικά μέσα.