Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στο Κατάρ

Την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021, πραγματοποιήθηκε στον χώρο μεταξύ του Επισκοπείου και του Καθεδρικού Ιερού Ναού της Αρχιεπισκοπής Καττάρων Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση μετά καλλιτεχνικού προγράμματος εκ διαφόρων τοπικών παραδόσεων.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα περιελάμβανε επίκαιρα χριστουγεννιάτικα ασματα από τα παιδιά του Ορθοδόξου Αραβοφώνου Κατηχητικού, του Ελληνοφώνου Κατηχητικού, από την Ρωσσόφωνη Χορωδία, Qatar Arabesque and Inmanetica, από την Ρωσσόφωνη-Ουκρανόφωνη International Center for Music Χορωδίαν Kamerton και τον χορευτικό Σύλλογο των Ελλήνων του Κάταρ.

Οι συμμετέχοντες, φέροντας ελληνικές ενδυμασίες, χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς και ο Σύλλογος της Αραβοφώνου Κοινότητας της Ι. Αρχιεπισκοπής φορώντας παραδοσιακές ενδυμασίες χόρεψε παραδοσιακούς χορούς και τραγούδισε παραδοσιακά ασματα.

Στην εκδήλωση διετέθηκαν προς πώληση χριστουγεννιάτικα στολίδια, δώρα και αντικείμενα ευλαβείας, για την ενίσχυση του έργου της Ι. Αρχιεπισκοπής. Επίσης παρετέθη μεγάλη ποικιλία εδεσμάτων Αραβικής, Ελληνικής, Σερβικής, Ρουμανικής, Μολδαβικής, Ρωσσικής και Ουκρανικής κουζίνας, προσφορά διαφόρων εταιρειών και κυριών μελών του ποιμνίου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Πρέσβης της Ελλάδος κ. Ελένη Μιχαλοπούλου, ο Πρέσβης της Μολδαβίας κ. Βίκτωρ Τβίρτσουν, ο Πρέσβης της Αργεντινής κ. Κάρλος Χερνάντεζ, ο εκτελών καθήκοντα Πρέσβεως της Ρουμανίας κ. Γκρέκου, ο Αναπληρωτής Επικεφαλής Πρεσβείας της Σερβίας κ. Σλομπόνταν Ραντέκα και της Γεωργίας κ. Αλεξάντρε Τζισκαβιάνι, ο παρεπιδημών Μητροπολίτης της Βομβάης Μαρ Κύριλλος της Προχαλκηδονίου Εκκλησίας Μαλάνκαρα της Ινδίας καθώς επίσης εκπρόσωποι άλλων δογμάτων στην Ντόχα.

Η μεγάλη προσέλευση των Ορθοδόξων του Κάταρ και μελών άλλων Χριστιανικών Κοινοτήτων επιβεβαίωσαν την επιτυχία αυτής της δραστηριότητας.