Χριστούγεννα στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Καττάρων

Την Παρασκευή, 24 Δεκεμβρίου 2021, το απόγευμα, στο Παρεκκλήσιο της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, εψάλη η Ακολουθία του Εσπερινού του Αγίου Σπυρίδωνος, μετ’ Αρτοκλασίας στην Αραβική, την Ελληνική και Αγγλική γλώσσα.

Το πρωί του Σαββάτου, 25 Δεκεμβρίου 2021, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ισαάκ του Σύρου, τελέσθηκε ο Όρθρος καί η Θ. Λειτουργία των Χριστουγέννων στην Αραβική, την Ελληνική, την Αγγλική και την Ρουμανική γλώσσα, παρουσία του Αναπληρωτού Επικεφαλής της Πρεσβείας της Ελλάδος στην Ντόχα κ. Γεωργίου Ζαφείρη και του Ακολούθου Αμύνης Σμηνάρχου κ. Κυριάκου Δημητράκουλα. Λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του covid 19, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ισαάκ του Σύρου επιτρέπεται να συμμετέχουν στην Θεία Λειτουργία μόνον εκατόν πενήντα πιστοί. Οι υπόλοιποι προσελθόντες πιστοί την ίδια μέρα της εορτής συμμετείχαν στον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία, την οποία τέλεσε ο Πρεσβύτερος Δημήτριος στο Παρεκκλήσιο της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Την πρωία της Πέμπτης, 6 Ιανουαρίου 2022, εψάλη ο Όρθρος και ανεγνώσθησαν οι Μεγάλες Ώρες των Χριστουγέννων. Το απόγευμα τελέσθηκε ο Εσπερινός, ο Όρθρος και η Θ. Λειτουργία στην Σλαυονική, καί Σερβική γλώσσα, παρουσία του Πρέσβεως της Μολδαβίας στην Ντόχα κ. Βίκτωρος Τβίρτσουν, του Αναπληρωτού Επικεφαλής της Πρεσβείας της Σερβίας στην Ντόχα κ. Σλομπόνταν Ραντέκα, τη συμμετοχή πολλών πιστών εκ Ντόχας και λιγοτέρων εκ Ριάντ. Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας, έγιναν τα εγκαίνια εκθέσεως πινάκων ζωγραφικής του κ. Μίοντραγκ Τεπάβτσεβιτς, μέλους της Σερβικής Κοινότητος και ακολούθησε δεξίωση στην αίθουσα εκδηλώσεων.

Των ακολουθιών προεξήρξε ο Αρχιεπίσκοπος Καττάρων κ. Μακάριος και συλλειτουργούντος του Ιερέως π. Δημητρίου. Αντί κηρύγματος ανεγνώσθη το Χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου του Γ’, στις γλώσσες, στις οποίες τελέσθηκε καί η εκάστοτε Ακολουθία. Στις αντίστοιχες γλώσσες έψαλλαν και οι χορωδίες των ψαλτών.

Πηγή: Πατριαρχείο Ιεροσολύμων