Χειροτονήθηκε ο νέος Επίσκοπος Κνωσού (ΒΙΝΤΕΟ)

«Άξιος», αναφώνησαν όλοι μέσα σε πνεύμα κατάνυξης και συγκίνησης κατά την χειροτονία του νέου Επισκόπου Κνωσού, κ. Μεθόδιου Βερνιδάκη, η οποία έγινε σήμερα Σάββατο 5 Νοεμβρίου το πρωί, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά, στο Ηράκλειο.

Σε κλίμα συγκίνησης, η χειροτονία επισκόπου Κνωσού Μεθόδιου Βερνιδάκη πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ευγενίου, εκπροσώπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, των ιεραρχών του νησιού και πλήθος φορέων και πολιτών, ο νέος επίσκοπος Κνωσού έλαβε τα ηνία της επισκοπής Κνωσού, υποσχόμενος να υπηρετήσει με ταπεινότητα και αγάπη τους πιστούς.

Συγκινημένος ο νέος επίσκοπος Κνωσού, αναλαμβάνει και επίσημα μετά τη χειροτονία του τα καθήκοντά του, δηλώνοντας ότι όπως μέχρι σήμερα θα συνεχίσει να υπηρετεί με ταπεινότητα και αγάπη τους πιστούς.

Το παρών έδωσε και ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο Μέγας Πρωτοσύγκελος Θεόδωρος που ανέγνωσε επιστολή του Οικουμενικού Πατριάρχη για τη χειροτονία του νέου Επισκόπου Κνωσού, αναφέροντας ότι και η στιγμή της εκλογής είναι συμβολική, επικεντρώνοντας στη μικρασιατική του καταγωγή και τα 100 χρόνια του ξεριζωμού από τα παράλια της Μικράς Ασίας.

Στη χειροτονία παρευρέθηκαν πλήθος πιστών, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, μεταξύ των οποίων ο περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Σταύρος Αρναουτάκης, και ιεράρχες.

Η πανηγυρική εκλογή του, υπενθυμίζεται ότι έγινε τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου για τη θέση του Βοηθού Επισκόπου μετά την εκλογή του προκατόχου του, Πρόδρομου Ξενάκη, στη θέση του νέου Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.

Ο πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, του Πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτου κ. Μεθόδιος Βερνιδάκης εξελέγη παμψηφεί Επίσκοπος Κνωσού με καθήκοντα βοηθού Αρχιεπισκόπου.

Το βράδυ της Παρασκευής, ο Επίσκοπος Κνωσού, έδωσε το Μέγα Μήνυμα ενώπιον του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου και των Μελών της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου.

Ο ψηφισμένος επίσκοπος Κνωσού γεννήθηκε στο Ηράκλειο το 1969 και εκάρη μοναχός το 1991 στην ιστορική Μονή Αγκαράθου, όπου το 2001 διορίσθηκε ηγούμενος.

Από το 2004 ήταν ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης και η εκλογή του έγινε σε κλίμα συγκίνησης.

Πηγή: neakriti.gr