Χειροτονία νέου Διακόνου από τον Μητροπολίτη Σπάρτης στον Τυρό Αρκαδίας

Το Σάββατο 23 Μαρτίου 2024, στον Ι.Ν. Τιμίου Προδρόμου Τυρού Αρκαδίας, τελέσθηκαν ο Όρθρος, η ευλόγηση των άρτων και η Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης και Τοποτηρητή της Ιεράς Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Ευσταθίου και με τη συμμετοχή του Επισκόπου Τεγέας κ. Θεοκλήτου και άλλων κληρικών από την ευρύτερη περιοχή.

Κατά τη διάρκεια της Θειας Λειτουργίας χειροτονήθηκε Διάκονος ένας ευσεβής νέος της περιοχής, ο Γεώργιος Γκορίτσας. Ο νέος Διάκονος στην χειροτονητήρια ομιλία του αρχικά ανέφερε ότι τη μοναδική αυτή στιγμή τον συνέχει βαθύ δέος αναλογιζόμενος το βάρος της ευθύνης που επωμίζεται στους ώμους του λαμβάνοντας τον πρώτο βαθμό της Ιεροσύνης.

Στη συνέχεια ευχαρίστησε θερμά τον μακαριστό Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κυρό Αλέξανδρο για την πολύτιμη πνευματική καθοδήγηση και την αγάπη με την οποία τον είχε περιβάλλει, τον Μητροπολίτη κ. Ευστάθιο, για το πολύτιμο δώρο που του πρόσφερε, αυτό της ιερωσύνης, τον Επίσκοπο Τεγέας και όλους όσοι θέλησαν να συμμετέχουν στην χαρά του. Επίσης ευχαρίστησε την πρεσβυτέρα του και τους γονείς του, για την ολόθερμη στήριξη που του παρείχαν στην σημαντική απόφαση ζωής που πήρε, καθώς και όλους όσοι τον ενίσχυσαν και τον καθοδήγησαν πνευματικά.

Ο Μητροπολίτης κ. Ευστάθιος στην ομιλία του αναφερόμενος στο νέο Διάκονο, τόνισε ότι είναι ένας αξιόλογος και μορφωμένος νέος, αφού έχει σπουδάσει θεολογία, ο οποίος αποφάσισε να τάξει τον εαυτό του, με όλη τη δύναμη της ψυχής του, στην υπηρεσία του Πανάγαθου Θεού. Παράλληλα, επισήμανε ότι ο βίος του κληρικού αποτελεί μαρτυρία και μαρτύριο και γι’ αυτό θα πρέπει να διακατέχεται από βαθιά πίστη προς τον Θεό, θυσιαστική αγάπη για τον συνάνθρωπο και ταπεινοφροσύνη. Ολοκληρώνοντας τον εποικοδομητικό λόγο του ο Μητροπολίτης, αφού συνεχάρη την χριστιανική οικογένεια του νέου διακόνου, τού ευχήθηκε να έχει την ευλογία του Τριαδικού Θεού.

Αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία, ο κ. Ευστάθιος, συνοδευόμενος από τον Επίσκοπο Τεγέας και άλλους κληρικούς, επισκέφθηκε τον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου, που αποτελεί Μετόχι της ιστορικής Ιεράς Μονής Καρυάς, όπου τέλεσε Τρισάγιο στον τάφο του αοιδίμου Ηγούμενου της Μονής Αρχ. Δαμασκηνού Κέκεση.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Σκιαδάς