Χειροτονία Διακόνου στην Μητρόπολη Ρόδου

Το Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2021, ο Επίσκοπος Ολύμπου κ. Κύριλλος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και προέβη στη χειροτονία σε Διάκονο του κ. Γαβριήλ Ιορδάνογλου.

Ο νέος κληρικός γεννήθηκε στην Αθήνα, είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στην Διοίκηση Επιχειρήσεων του Free European School of Economics, Fese Zurich Switzerland και είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών.

“Να έχεις συνείδηση εναργή, συναίσθηση της αδυναμίας και της χοϊκότητας της υπάρξεως, επίγνωση της πραγματικότητας ότι χωρίς Εκείνον είμαστε ένα τίποτα. Γι᾿ αυτό και έχει μεγάλη και καθοριστική σημασία η παρουσία του Θεού στη ζωή μας, η προστασία Του και η ευλογία Του. Αυτό οφείλουμε να είμαστε οι Κληρικοί” ανέφερε μεταξύ άλλων στην προσφώνηση του ο Επίσκοπος Ολύμπου κ. Κύριλλος.

Συνεχίζοντας ο Θεοφιλέστατος επεσήμανε: “Ζούμε σε μια εποχή δύσκολη όπου ο σύγχρονος άνθρωπος βιώνει έντονα τον πόνο, τη θλίψη και τη στεναχώρια και υποβάλλεται καθημερινά σε πάμπολλες δοκιμασίες, με τελευταία αυτή της ενεστώσας πανδημίας, χάνοντας πολλές φορές ακόμα και τον ίδιο του τον εαυτό μέσα στην πολυλογία και τον θόρυβο του κόσμου. Μια εποχή εκκοσμικευμένη, συχνά χωρίς έκφραση γνήσιας πνευματικότητας ή με έκφραση διαστρεβλωμένης πνευματικότητας, πολλές φορές χωρίς την παρουσία του αληθινού Θεού. Κι αυτό, όχι γιατί ο Θεός απουσιάζει από τη ζωή μας αλλά γιατί ο άνθρωπος Τον αφήνει έξω από αυτήν, για να μπορεί να πορεύεται σύμφωνα με το δικό του θέλημα”.

Κλείνοντας ο κύριλλος τόνισε: “Να έχεις πάντα στη ζωή σου πνεύμα διακονίας και να μην ξεχάσεις ποτέ ότι τα πάντα γίνονται προς δόξαν Θεού. Να πορευθείς, λοιπόν, στη νέα σου ζωή με γνήσιο εκκλησιαστικό φρόνημα, αυθεντική ιερατική συνείδηση, και υπακοή στην Εκκλησία και τον Μητροπολίτη σου, για να έχεις πάντοτε τη συνείδηση σου αναπαυμένη και στη ζωή σου τον αγιασμό και την ευλογία του Θεού”.