Χειροτονία Διακόνου για το Ελληνορθόδοξο Αραβόφωνο Ποίμνιο στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Το πρωί του Σαββάτου, 16 Οκτωβρίου 2021, έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της Θεία Λειτουργία στον Φρικτό Γολγοθά η χειροτονία εις διάκονο του κ. Ηλία Σπυριδών, υιού του μακαριστού Πρεσβυτέρου Σπυρίδωνος εξ Αμπελίν, κώμης του βορείου Ισραήλ, περιοχής Πτολεμαίδος – Άκκρης.

Την χειροτονία τέλεσε ο Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος κ. Ησύχιος, συλλειτουργούντων των Αγιοταφιτών Ιερομονάχων Αρχιμανδρίτη π. Φιλοθέου Πατριαρχικού Επιτρόπου Άκκρης Πτολεμαΐδος και Αραβοφώνων Πρεσβυτέρων εκ του βορείου Ισραήλ και προσευχομένων πιστών που τίμησαν τον χειροτονημένο, μαζί με τη σύζυγο και τα παιδιά του.

Σύμφωνα με την απόφαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, ο χειροτονούμενος εις διάκονον θα χειροτονηθεί εις ιερέα μετά από διάστημα προετοιμασίας προς διακονία στην Κοινότητα Ζντέιντε του βορείου Ισραήλ.

Ο Αρχιερέας απηύθυνε ποιμαντικούς λόγους. Τους λόγους αυτούς άκουσε με προσοχή ο χειροτονούμενος και γονάτισε με ταπείνωση και δέχτηκε την χάρη του Αγίου Πνεύματος διά της επικλήσεως και της επιθέσεως των χειρών του Αρχιερέως.

Μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο χειροτονηθείς ανέβηκε με τη συνοδεία στο Πατριαρχείο και ευχαρίστησε για την τιμή τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο, ο οποίος τον νουθέτησε πατρικώς και τον ευλόγησε για την ευδοκιμία της διακονίας του.

Πηγή: Πατριαρχείο Ιεροσολύμων