Χειροτονία Διακόνου από τον Μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως

Την Κυριακή Θ΄ Λουκά, 19 Νοεμβρίου 2023, ο Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Χρυσοκάστρου.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης συμπαραστατούμενος υπό Ιερέων της επαρχίας και εξ Αγίου Όρους εν μέσω πολυπληθούς εκκλησιάσματος, χειροτόνησε Διάκονο τον Ηλία Νικολέτο.

Πριν την τέλεση του μυστηρίου του κατά την προσφώνησή του ο νέος Διάκονος αναφέρθηκε με πολλή συγκίνηση στη προσέλευση του στην Ιεροσύνη και ευχαρίστησε εγκαρδίως όλους όσους συνέβαλαν στην πορεία του μέσα στην Εκκλησία, ιδιαίτερα τον Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο.

Εν συνεχεία ο Μητροπολίτης αφού μίλησε επ’ ολίγον για τον π. Ηλία, ο οποίος τυγχάνει πολύτεκνος οικογενειάρχης 7 τέκνων καθώς και για το θεοσύστατο Μυστήριο της Ιεροσύνης, του απηύθυνε πατρικές νουθεσίες περί του υψίστου Λειτουργήματος της Διακονίας ευχόμενος πίστη, υπακοή και υπομονή στη νέα διακονία του.

Στις Ιερές ακολουθίες έψαλλε μελωδικότατα ο Γέροντας της Καλύβης Αγίων Αναργύρων Νέας Σκήτης Αγίου Όρους, Μοναχός Δαμασκηνός μετά της συνοδείας του. Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας και τις ευχές του Μητροπολίτη προς τις Μοναχές και τους ευλαβείς προσκυνητές, ο Μητροπολίτης τέλεσε τρισάγιο στο τάφο του Πνευματικού και κτήτορος της Ιεράς Μονής Μακαριστού π. Φιλίππου, της αειμνήστου καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Λυδίας Μοναχής και Μακρίνης Μοναχής.