Χειροθεσία νέου Αναγνώστη στη Μητρόπολη Σύμης

Σήμερα Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021, η τοπική Εκκλησία εόρτασε πανηγυρικά την δεύτερη επέτειο της μετακομιδής τεμαχίου του Ιερού Λειψάνου του Οσίου πατρός ημών Ιωσήφ του Γεροντογιάννη, το οποίο εκ της Ι. Μονής Καψά Σητείας μετέφερε τον Σεπτέμβριο του 2019 ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος και παρέδωσε στον Μητροπολίτη Σύμης κ. Χρυσόστομο, ανταποκρινόμενος σε σχετικό αίτημά του.

Η υψίστη αυτή ευλογία για την Σύμη, παραμένει έκτοτε στον Ενοριακό Ι. Ναό Αγίου Γεωργίου Άνω Χώρας, Ναό στον οποίο διετέλεσε Εφημέριος τις τρεις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα, ο κατά σάρκα εγγονός του Οσίου, Αρχιμ. Ιωσήφ Γεροντάκης μεταφέροντας στην Σύμη και την τιμή του Οσίου.

Έτσι λοιπόν σήμερα ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ενοριακό αυτό Ι. Ναό με συλλειτουργούς του τον Καθηγούμενο της Ι. Μονής Πανορμίτου Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Πατρό, όλους τους Εφημερίους της Άνω Χώρας και τον Διάκονο Γεώργιο Κακακιό.

Το αναλόγιο διακόνησε ο Ιεροψάλτης και παράλληλα Επίτροπος του Ι. Ναού κ. Αγαπητός Μιχελής, ο κ. Γεώργιος Μοσκιού και ο κ. Αναστάσιος Μπαλής.

Ο Μητροπολίτης δραττόμενος της ευλογημένης αυτής ευκαιρίας, χειροθέτησε εις Αναγνώστη και Ιεροψάλτη του Ι. Ναού Αγίου Γεωργίου, ως και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου τον ως άνω Επίτροπο και ήδη Ιεροψάλτη αμφοτέρων των Ι. Ναών κ. Αγαπητό Μιχελή, ως ευαρέσκεια και επιβράβευση της εκ νεότητος αυτού εκκλησιαστικής διακονίας και προσφοράς του στην τοπική Εκκλησία.

Σημειώνεται ότι ο κ. Μιχελής ανιδιοτελώς εδώ και πολλά συναπτά έτη, αναλίσκεται καθημερινά στην φροντίδα, την συντήρηση και τον ευτρεπισμό του συγκεκριμένου ενοριακού Ναού του Αγίου Γεωργίου, καθώς επίσης προσφέρει αμισθί και την ιεροψαλτική του διακονία.

Αναφέροντας όλα τα ανωτέρω, ο Μητροπολίτης, τον επαίνεσε και τον ευχαρίστησε προσωπικώς, εξαίροντας παράλληλα και την πολυποίκιλη πολυετή προσφορά του.