Αθήνα: Στην Αυστραλιανή Πρεσβεία το Τμήμα Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Charles Darwin

Την Πρεσβεία της Αυστραλίας στην Αθήνα επισκέφθηκε αντιπροσωπεία φοιτητών του Τμήματος Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Charles Darwin, με έδρα την πόλη Darwin της βόρειας Αυστραλίας.

Την αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον Καθηγητή Δρ. Γεώργιο Φραζή, υποδέχθηκε ο Αναπληρωτής Πρέσβης κ. Αndrea Biggi.

Σε ενημερωτικό σημείωμα για την επίσκεψη, η Αυστραλιανή Πρεσβεία τονίζει τον πολύ σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει το Τμήμα Ελληνικών Σπουδών, σημειώνοντας καταρχάς ότι η διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας και του πολιτισμού είναι βασικό συστατικό της αυστραλιανής πολυπολιτισμικότητας. Επισημαίνει δε ότι το Τμήμα «χτίζει γέφυρες φιλίας», αφού «αυτή η αγάπη για την Ελλάδα συμβάλλει στο να είναι τόσο ισχυροί και διαρκείς οι δεσμοί φιλίας μεταξύ των χωρών μας».

Η Πρεσβεία της Αυστραλίας υπενθυμίζει επίσης ότι το Τμήμα Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Charles Darwin λειτουργεί ως θεματοφύλακας της ελληνικής γλώσσας και του πολιτισμού, με χιλιάδες φοιτητές να έχουν εγγραφεί στα μαθήματά του τα τελευταία 20 χρόνια. Συγχαίρει δε το Τμήμα για τα επιτεύγματά του και για τη συνεισφορά του στην κοινότητα – κυρίως, τα τακτικά συνέδριά του για πτυχές της ελληνικής Διασποράς και τα προγράμματα που ξεκίνησε να υλοποιεί προσφάτως, για τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας σε επαγγελματίες υγείας και επαγγελματίες του τομέα φροντίδας ηλικιωμένων.

Τέλος, η Πρεσβεία της Αυστραλίας εύχεται στους φοιτητές και στον Καθηγητή κ. Φραζή να έχουν μια υπέροχη διαμονή στην Ελλάδα, κατά την οποία θα γνωρίσουν καλύτερα τον ελληνικό πολιτισμό, την ιστορία και τη γλώσσα.