Ασθένησε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής – Εμφάνισε σημάδια υπερκόπωσης

Σημάδια υπερκόπωσης εμφάνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, μετά από το βεβαρημένο πρόγραμμα των τελευταίων ημερών, με αποτέλεσμα να αισθανθεί ζαλάδα και αδιαθεσία το Σάββατο.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του ο “Εθνικός Κήρυκας”, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος επισκέφθηκε τον γιατρό του ο οποίος του συνέστησε ξεκούραση, καθώς η ζαλάδα προερχόταν από vertigo το οποιο προκαλεί η υπερβολική κόπωση, και παρέμεινε κλινήρης το Σάββατο και την Κυριακή”.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος δεν θα συνοδεύσει τον Οικουμενικό Πατριάρχη κατά την αναχώρηση του για Κωνσταντινούπολη το μεσημέρι της Κυριακής, αλλά θα τον συνοδεύσει εκ μέρους του ο Επίσκοπος Μηδείας Απόστολος.

Σε επικοινωνία του “Ελεύθερου Κήρυκα” με τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο, ο τελευταίος επιβεβαίωσε την είδηση για την αδιαθεσία του.

Ο Αρχιεπίσκοπος ακύρωσε τη συμμετοχή του στο δείπνο της Φιλοπτώχου Αδελφότητας στο οποίο τον εκπροσώπησε ο Επίσκοπος Ναζιανζού Αθηναγόρας, καθώς επίσης και στη Λειτουργία των Σέρβων στο Πίτσμπουργκ.

Επίσης ακύρωσε τη μετάβαση του στη Μονή του Αγίου Νεκταρίου στη Νέα Υόρκη, όπου θα τον εκπροσωπήσει ο Επίσκοπος Μηδείας Απόστολος.