Αρνείται να μεταφερθεί στο νοσοκομείο ο Μητροπολίτης Αιτωλίας, ο οποίος νοσεί με κορονοϊό

Με κορονοϊό νοσεί ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς ήδη από τις 18 Νοεμβρίου. Όπως είχε ανακοινώσει η Μητρόπολη στις 18 Νοεμβρίου, ο Μητροπολίτης παραμένει στην οικία του με συμπτώματα ήπια και με καθοδήγηση των ιατρών.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει σήμερα η ΕΡΤ, ο Μητροπολίτης είχε αρχικά ήπια συμπτώματα αλλά η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε, με αποτέλεσμα να χρήζει μεταφοράς σε νοσοκομείο, κάτι που ωστόσο ο ίδιος αρνείται.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μητροπολίτης Αιτωλίας αλλά και ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ, κατηγορούνται από τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο για απειθαρχία προς τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου, αναφορικά με τα υγειονομικά μέτρα που είχαν αποφασιστεί για αναχαίτιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Μάλιστα οι δύο ιεράρχες εμφανίστηκαν αμετακίνητοι στις θέσεις τους, και για τον λόγο αυτό η ΔΙΣ όρισε ανακριτές για  μεν τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, τον Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο, και για δε τον Μητροπολίτη Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ, τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμο.