Αρχιμ. Νεκτάριος Μουλατσιώτης: Μην απελπίζεσαι υπάρχει ελπίδα (ΒΙΝΤΕΟ)

Μην απελπίζεσαι υπάρχει ελπίδα. Η στεναχώρια μέχρι ένα σημείο είναι φυσιολογική, όταν όμως φτάσεις στο σημείο της απελπισίας, τότε έχει βάλει ο διάολος το χέρι του για να φτάσεις μέχρι εκεί.

Η απελπισία είναι η απόλυτη έλλειψη ελπίδας, διότι δεν υπάρχει ο Θεός στη ζωή μας, που είναι ο ίδιος ΕΛΠΙΔΑ.

Ο Θεός όμως είναι η Ζωή, η Χαρά, η Ευτυχία, η Αγάπη, η Γαλήνη και η Ελπίδα όλων των ανθρώπων. Όσοι προστρέχουν σε Εκείνον απολαμβάνουν όλα τα όμορφα ψυχικά και σωματικά αγαθά που τους δίνει ο Θεός.

Η απελπισία είναι για τον διάβολο και τα όργανά του, εμείς που είμαστε παιδιά του Θεού στηριζόμαστε στην ουράνια αγκαλιά Του.

Εκτός από τον εαυτό μας, ο άνθρωπος έχει κι άλλον έναν δυνατό εχθρό που επιθυμεί ανά πάσα στιγμή να τον καταστρέψει, είναι ο ίδιος ο σατανάς.

Όταν δει ότι ο άνθρωπος έχει φτάσει στον πάτο από τις διάφορες δοκιμασίες της ζωής, τότε ο διάβολος σκορπά την απελπισία και μόλις ο άνθρωπος χάσει την ελπίδα του και την εμπιστοσύνη στον Θεό, τότε γίνεται εύκολη λεία στα χέρια του πονηρού διαβόλου.

Ο διάβολος επιθυμεί όσο τίποτα άλλο να φέρει τον άνθρωπο στην απελπισία και κάνει τα πάντα γι’ αυτό και καταστρώνει πολλά σχέδια μέχρι να πετύχει το στόχο του.