Αρχιερατικός Εσπερινός των Εισοδίων της Θεοτόκου στην Κίμωλο (ΦΩΤΟ)

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ μετέβη από τη Δράμα στη Μήλο και εκείθεν με θαλάσσιο ταξί στην Κιμωλο και τέλεσε τον εόρτιο Εσπερινό των Εισοδίων της Θεοτόκου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας της Οδηγητρίας Προστάτιδος της νήσου και των απανταχού γης Κιμωλίων, Κιμώλου,

Ο εσπερινός τελέστηκε με τη συμμετοχή του Αρχιερατικού Επιτρόπου Κιμώλου και Προϊσταμένου του Ναού, Πρωτοπρ. Δημητρίου Βεντούρη και του αναπληρωτού Αρχιερατικού Επιτρόπου Μήλου Αρχιμ. Νεκτάριου Σώρρου και την παρουσία της Βουλευτού Κυκλάδων κας Αικατ. Μονογυιού, του Δημάρχου Κιμώλου, του Αντιδημάρχου και Μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, των υπηρετούντων στο νησί Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος και των πλήθους πιστών Κιμωλίων.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ επεσήμανε ότι η Θεοτόκος, εισοδεύουσα σήμερα στο Ναό, εισοδεύει τους πιστούς στα πρόπυλα της μεγάλης εορτής των Χριστουγέννων και μας καλεί όλους να βαδίσουμε προς αυτήν ενωμένοι, σαν μια οικογένεια, μέλη όλοι του σώματος του Χριστού, όπως αυτή εκφράζεται με τη συμμετοχή μας στις ιερές τελετές και τις λειτουργικές συνάξεις.

Και ευχαρίστησε τον Αρχιερατικό Επίτροπο και Εφημέριο της μοναδικής Ενορίας της Κιμώλου, Πρωτοπρ. Δημήτριο Βεντούρη, για την ανύστακτη ποιμαντική του μέριμνα προς τους ευγενείς Κιμωλίους.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας, εγένετο η κατά το έθος λιτάνευση των ιερών Εικόνων της Παναγίας Οδηγητρίας, των Εισοδίων και της Οσίας Μεθοδίας στους καθαρούς και περιποιημένους δρόμους της Κιμώλου.

Σήμερα το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ θα ιερουργήσει στον ως άνω Ιερό Ναό.