Αρχιερατικός Εσπερινός για την εορτή του Αγίου Ιγνατίου, Μητροπολίτη Μαριουπόλεως, στην Κύθνο

Στον Ιερό του Αγίου Σάββα, στη Χώρα της Κύθνου, όπου έλαβε το βάπτισμα ο Άγιος Ιγνάτιος, Μητροπολίτης Μαριουπόλεως, ο Κύθνιος, τελέσθηκε χθες Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη ιερά μνήμη του Αγίου, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου κ. Δωροθέου Β’, με τη συμμετοχή των Εφημερίων της νήσου Πρωτοπρεσβυτέρων Νικολάου και Χαριλάου και των Διακόνων, και με την παρουσία του Δημάρχου Κύθνου, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, του Προέδρου και Μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου Χώρας Κύθνου και πολλών Κυθνίων πιστών, οι οποίοι προσήλθαν να τιμήσουν τη μνήμη του συντοπίτη τους Αγίου Ιγνατίου, τουπίκλην Κοζαδίνου, στον οικογενειακό του Ναό.

Στην ομιλία του, ο κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στη ζωή του τιμώμενου Αγίου Ιγνατίου και στη μέριμνά του για το λαό, τον οποίο του εμπιστεύθηκε η Εκκλησία και τον οποίο, ως άλλος Μωυσής, διέσωσε από την βία και την καταπίεση των Τατάρων και ίδρυσε την Μαριούπολη, αφιερωμένη στη Θεοτόκο Μαρία.

Προ του πέρατος της Ακολουθίας χειροθέτησε Αναγνώστη τον μελλοδιάκονο κ. Γεώργιο Φιλιππαίο, Ταξίαρχο (Μ) ε.α., ο οποίος θα διακονήσει την τοπική Εκκλησία της Κύθνου.