Αρχιερατική Θεία Λειτουργία της Κυριακής του Θωμά στην Ιερά Μονή Ρουκουνιώτου

Στην Σταυροπηγιακή Ιερά Μονή Ταξιάρχου Μιχαήλ του Ρουκουνιώτου σήμερα 9 Μαίου 2021, Κυριακή του Θωμά, ο Μητροπολίτης Σύμης κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο, λειτούργησε και κήρυξε τον θείο λόγο, με συλλειτουργούς του τον Ιεροεπιστάτη της Μονής Πρωτοπρ. π. Στέφανο Μακρή, τον π. Αντώνιο Μανιά και τον Διάκονο π. Γεώργιο Κακακιό.

Στην λειτουργική αυτή σύναξη, τηρώντας τα υγειονομικά μέτρα προστασίας, συμμετείχε ο προβλεπόμενος αριθμός πιστών, που είχαν την ευλογία να αναχθούν στα δυσθεώρητα πνευματικά ύψη της ορθοδόξου λατρείας, καθ’ ότι το αναλόγιο της Ιεράς Μονής διακόνησαν μελιρρύτως οι καλλικέλαδοι Ιεροψάλτες κ. Αγαπητός Μιχελής και κ. Εμμανουήλ Κυπριώτης, μεθ’ ετέρων.

Ο θεματικός πυρήνας της σημερινής εορτής σχετίζεται με την Ανάσταση του Κυρίου και με την αυθημερόν εμφάνισή Του στην οικία, όπου οι Μαθητές ήταν συγκεντρωμένοι το ευλογημένο εκείνο βράδυ της «μιάς των σαββάτων». Εκεί ανάμεσά τους, κι ενώ οι θύρες ήσαν κλειστές «διά τον φόβον των Ιουδαίων», ήλθε ο αναστημένος Ιησούς, στάθηκε στη μέση και τους είπε: «Ειρήνη υμίν», δεικνύοντας τας χείρας και την πλευρά Του, για να δούν τις πληγές του Σταυρού και να πεισθούν για την ταυτότητά Του.