Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Τίμιο Πρόδρομο Άργους

Με κάθε λαμπρότητα τιμάται η αποτομή της κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου στον ομώνυμο ιστορικό Ιερό ναό στην πόλη του Άργους.

Το Σάββατο, 28 Αυγούστου 2021, παραμονή της εορτής τελέστηκε εορταστικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος.

Ανήμερα της εορτής Κυριακή 29 Αυγούστου 2021, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκταρίου, ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας , ο εφημέριος του ναού π. Αντώνιος Φιλιππής, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Αργολίδας κ. Νεκτάριο και όσους τίμησαν με την παρουσία τους τον Τίμιο πρόδρομο.

Στις Ιερές ακολουθίες έψαλλε ο Άρχων Μαΐστρος της ψαλτικής Γρηγόριος Νταραβάνογλου,  πρωτοψάλτης του μεγαλοπρεπούς ναού του Αγίου Νικολάου Πειραιώς.

Ο Γρηγόριος Νταραβάνογλου, φέρει τον τίτλο και δικαίως του «Αρχόντος Μαΐστορος της Μ.τ.Χ.Ε.», που του επιδαψίλευσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος αφού είναι γέννημα της Κωνσταντινούπολης και μουσικό ανάστημα του Πατριαρχικού Ναού του Αγίου Γεωργίου.

rbt
rbt