Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στον Μυστρά

Στην καστροπολιτεία του Μυστρά, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου, τελέσθηκαν ο Όρθρος, η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και η επιμνημόσυνη δέηση προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σπάρτης κ. Ευσταθίου.

Ακολούθησε εκφώνηση επίκαιρης ομιλίας από τον κ. Απόστολο Καρπόζηλο, καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με θέμα: «Η υπέρτατη θυσία του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου – έκφραση της πνευματικής και εθνικής μας ταυτότητας».

Εν συνεχεία, τελέσθηκε τρισάγιο και έγινε κατάθεση στεφάνων στον Ανδριάντα του πεσόντος αυτοκράτορα.  Ακολούθως, στην κεντρική Πλατεία Μυστρά, έλαβε χώρα εκδήλωση με τίτλο: «Όταν η μνήμη ανασταίνει τη δόξα». Μετά το πέρας των εκδηλώσεων ο Δήμος Σπάρτης δεξιώθηκε τις Αρχές και το κοινό στα κεντρικά καταστήματα του Μυστρά.

Στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης την Ελληνική Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης, ενώ παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι Βουλευτές Λακωνίας κ.κ Αθανάσιος Δαβάκης, Νεοκλής Κρητικός και Σταύρος Αραχωβίτης, ο  Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Λακωνίας κ. Νίκωνας Τζινιέρης, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Μεταφορών κ. Θεόδωρος Βερούτης, ο πρώην Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, οι Δήμαρχοι Σπάρτης και Ευρώτα κύριοι Πέτρος Δούκας και Δήμος Βέρδος αντίστοιχα, εκπρόσωποι των Δήμων Μονεμβασίας και Ανατολικής Μάνης, αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης,  ο Διοι­κη­τής της Διοίκησης Κέντρων Πελοποννήσου Υποστράτηγος Δημή­τριος Σκουφίδης και υψηλόβαθμα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας.