Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Ναύπλιο για την εορτή του Οσίου Εφραίμ του Κατουνακιώτη

Στις 27 Φεβρουαρίου 2021 η εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη του Οσίου Εφραίμ του Κατουνακιώτη από το Άγιο Όρος.

Την παραμονή της εορτής Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο τελέσθηκε Αρχιερατικός εσπερινός από το Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκτάριο, ενώ προς αγιασμό των πιστών τέθηκε το Ιερό τεμάχιο του Αγίου Εφραίμ προς προσκύνηση.

Ανήμερα της εορτής Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021 τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκτάριο, ο οποίος μίλησε για τη ζωή και το έργο του Αγίου Εφραίμ.

Η ακολουθία του εσπερινού και της Θείας Λειτουργίας, καθώς κι η προσκύνηση του Ιερού Λειψάνου έγινε με όλα τα πρωτόκολλα προς αποφυγή του covid-19.

Στις ιερές ακολουθίες συμμετείχε ο Γενικός Αρχιερατικός της Μητροπόλεως Αργολίδας π. Πέτρος Αθανασόπουλος και έψαλαν ο πρωτοψάλτης του Αγίου Γεωργίου και υποδιευθυντής της Βυζαντινής Σχολής της Μητροπόλεως Αργολίδας Δημήτριος Καρκαλάτος και ο Λαμπαδάριος του ναού Γιάννης Παρασκευόπουλος, ενώ καθημερινά θα τελούνται Ακολουθίες και η θεία λειτουργία.

Το Ιερό Λείψανο του Αγίου Εφραίμ θα παραμείνει προς προσκύνηση στον Μητροπολιτικό Ναό μέχρι και την Παρασκευή 5 Μαρτίου και ο ναός θα παραμένει ανοιχτός καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, προς αποφυγή συγχρωτισμού των πιστών, ενώ καθημερινά θα τελούνται Ακολουθίες και θεία λειτουργία.

Στις 14/27 Φεβρουαρίου 1998 ο Γέροντας π. Εφραίμ Κατουνακιώτης ο “θρύλος” του Αγίου Όρους παρέδωσε την αγιασμένη ψυχή του στα χέρια του Δημιουργού του, που υπηρέτησε από την νεότητα του.

Η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου προέβη στην αναμενόμενη Αγιοκατάταξή του την 9η/3/2020 μαζί με τον Άγιο Γέροντα και καθοδηγητή του, Όσιο Ιωσήφ το Σπηλαιώτη και τον Όσιο Δανιήλ τον Κατουνακιώτη.